Φ.Γεννηματά – Ηράκλειο: Κυβέρνηση συνεργασίας στα δύσκολα – ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για το μπόνους των 50 εδρών

 

Φώφη Γεννηματά: Δεν είμαστε ουρά κανενόςΣε κυβέρνηση συνεργασίας μετά τις εκλογές κάλεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά σε συγκέντρωση στο Ηράκλειο Κρήτης. «Χρειάζεται προγραμματική συμφωνία με χρονοδιαγράμματα και στόχους με ορίζοντα έως το 2019». «Εμείς λέμε στον λαό, πρέπει να σχηματιστεί μία κυβέρνηση όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, ώστε εξειδικεύσει και να εφαρμόσει τη συμφωνία»

Η νέα κυβέρνηση «θα πρέπει να έχει ευρύτατη λαϊκή υποστήριξη, να εξασφαλιστεί η κοινωνική ειρήνη και να αντιληφθούν οι Έλληνες πως θα πρέπει να γίνουν οι αλλαγές που προβλέπει η συμφωνία».

Έστρεψε τα πυρά της στα πεπραγμένα της απερχόμενης κυβέρνησης, τονίζοντας πως το «το 2014 ήμασταν μία ανάσα από την έξοδο από το μνημόνιο. Βλέπαμε την προληπτική πιστωτική γραμμή, οι προσλήψεις ήταν περισσότερες από τις απολύσεις. Και εξαιτίας της επτάμηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, ξανάεχουμε ένα μνημόνιο, εξαιρετικά σκληρό, το οποίο θα πρέπει να εξειδικευτεί ξανά».

Ο ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε το επαχθέστερο μνημόνιο; Είναι κανείς που πιστεύει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρέπει να είναι στην επόμενη κυβέρνηση που θα το εφαρμόσει; Ο κ. Τσίπρας δεν πρέπει να μείνει άνετος και ωραίος στην αντιπολίτευση και να ρίχνει τα πυρά του.

Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «πέρασε η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ πετροβολούσαν από τη Θεσσαλονίκη και τα Ζάππεια».

«Επιτέλους θα πρέπει να πούμε αλήθειες, να συνεργαστούμε να βάλουμε νερό στο κρασί μας και θα χρειαστεί να το κάνουμε σε μία προγραμματική βάση» επεσήμανε.

Δεν ήταν παρά φύσιν η συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ, πόσο μάλλον όταν ο κ. Καμμένος έβαλε τη σφραγίδα του τόσο έντονα; διερωτήθηκε.

Η κ. Γεννηματά σημείωσε ότι οι κ. Τσίπρας και Μεϊμαράκης δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα και αναφερόμενη στον κ. Μεϊμαράκη είπε ότι «παριστάνει τον λύκο που έγινε αρνάκι όμως εκφράζει την παλιά γνωστή δεξιά». Από την άλλη ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας παριστάνει το νέο, το καινούργιο. Όμως τώρα οι πολίτες τον γνώρισαν τον δοκίμασαν έζησαν τις ουρές στις τράπεζες , είδαν τους αιώνιους φοιτητές να επιστρέφουν , είδαν τα σχολεία χωρίς δασκάλους το χάος στα νησιά και την Αθήνα με τους μετανάστες αυτό δεν είναι το νέο είναι το τέλος του παλιού».

Επίσης η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ενδιαφέρονται μόνο για το μπόνους των 50 εδρών.

 

SHARE