>Φόρμουλα για τη μετακύλιση βρήκαν οι γαλλικές τράπεζες

>
Σε μία συμφωνία που καθιστά τη μετακύλιση των θέσεων στα ομόλογα πιο ανεκτή για τις τράπεζες κατέληξαν η γαλλική κυβέρνηση και ο χρηματοοικονομικός της κλάδος. Γερμανικές πηγές δηλώνουν στο Reuters ότι η φόρμουλα αυτή θα μπορούσε να αποτελέσει μία βάση και για τις διαπραγματεύσεις μεταξύ του Βερολίνου και των γερμανικών τραπεζών.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Le Figaro, που επιβεβαιώθηκαν από το Reuters, οι Γάλλοι ιδιώτες πιστωτές της Ελλάδας θα επανεπενδύσουν το 70% των χρημάτων που λαμβάνουν με τη λήξη των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους, με το 50% να πηγαίνει σε νέα ελληνικά ομόλογα διάρκειας 30 ετών, αντί για 5.

Τα ομόλογα αυτά θα πληρώνουν ένα βασικό επιτόκιο ανάλογο με αυτό που πληρώνει η Ελλάδα για τα δάνεια διάσωσης, ενώ θα δίνουν και την προοπτική πληρωμών «μπόνους», στην περίπτωση ισχυρής ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.

Το υπόλοιπο 20% θα επανεπενδύεται σε ένα μηδενικού κουπονιού fund τίτλων υψηλής ποιότητας, το οποίο θα συσσωρεύει τόκους, που θα πληρωθούν κατά την ωρίμαση.

Οι γερμανικές τράπεζες, που δηλώνουν ότι έχουν έκθεση έως 20 δισ. ευρώ στην Ελλάδα, ζητούν από το κράτος τους να εγγυηθεί το ρίσκο που θα αναλάβουν λαμβάνοντας μέρος στη μετακύλιση.

SHARE