Φεύγουν από τη Βικτώρια οι πρόσφυγες – Μουζάλας: Υπομονή, η πλατεία θα καθαρίσει

prosfyges victoria Στο κλειστό γυμναστήριο Γαλατσίου μεταφέρονται οι πρόσφυγες που είχαν κατασκηνώσει στην πλατεία Βικτωρίας, σε μια προσπάθεια να προστατευθούν από το κρύο και να αποκτήσουν πρόσβαση σε νερό και ρεύμα.

Υπομονή ζήτησε από τους κατοίκους της περιοχής ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας ο οποίος βρέθηκε στην πλατεία Βικτωρίας για να επιβλέψει την μεταφορά των προσφύγων στο κλειστό γυμναστήριο του Γαλατσίου.

Ο κ. Μουζάλας τόνισε ότι θα αποφορτιστεί η πλατεία Βικτωρίας, σημειώνοντας ότι για το σκοπό αυτό φτιάχνεται ένα σύστημα παράλληλων χώρων. «Η πλατεία Βικτωρίας θα καθαρίσει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Επανέλαβε ότι η προσπάθεια είναι να αποφορτίζεται ο ντόπιος πληθυσμός «από τα βάρη που δημιουργεί το προσφυγικό ρεύμα βοηθώντας έτσι και ο πληθυσμός να κρατήσει την αλληλέγγυα στάση που έχει δείξει μέχρι τώρα και οι πρόσφυγες να τύχουν καλύτερης μεταχείρισης και να μη γίνουν οι πληθυσμοί ευεπήφοροι σε ακροδεξιές, ρατσιστικές, ξενόφοβες απόψεις”.

«Θέλω υπομονή από τους κατοίκους και μεγάλη επιμονή από τις δικές μου υπηρεσίες και θα τα καταφέρουμε. Όχι θαύματα, καλυτέρευση» σημείωσε.

SHARE