Υπόθεση ΣΕΚΑΠ: Τι δηλώνει ο βουλευτής Δ.Σταμάτης για Σαββίδη, Σαμαρά και Τσίπρα

Αποτέλεσμα εικόνας για Δ ΣΤΑΜΑΤΗΣ

Ο κ. Σαββίδης είχε τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της ζημιάς που, κατά την άποψή του, έχει υποστεί» λόγω του προστίμου που επιβλήθηκε στη ΣΕΚΑΠ για τη λαθρεμπορία, υποστηρίζει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Δημήτρης Σταμάτης.

-Κύριε Σταμάτη, πως είδατε την συνέντευξη του Ιβάν Σαββίδη; Είναι αλήθεια ότι για τη ΣΕΚΑΠ «ο Αντώνης Σαμαράς πούλησε τον πονοκέφαλό του εισπράττοντας πολύ καλά λεφτά για το ελληνικό Δημόσιο» όπως ισχυρίστηκε ο κ. Σαββίδης;

Απ. Η αποτίμηση της αξίας της ΣΕΚΑΠ έγινε με αντικειμενικούς όρους και με απεριόριστη τη δυνατότητα του αγοραστή να διερευνήσει τα βάρη της επιχείρησης. Ο κ. Τσίπρας μάλιστα -τον οποίο υμνεί σήμερα ο κ. Σαββίδης- εκείνη την εποχή είχε χαρακτηρίσει το τίμημα, ως χαριστικό. Άλλοι πρέπει, λοιπόν, να εξηγήσουν την αλλαγή της στάσης τους».

-Ερ. Πάρα ταύτα ο ίδιος ο κ. Σαββίδης ισχυρίζεται ότι η κυβέρνηση Σαμαρά ήθελε να του πουλήσει μία εταιρεία και μετά να αποκαλυφθεί το πρόβλημα του προστίμου για τη λαθρεμπορία. Δεν ήταν ευθύνη του κράτους το λαθρεμπόριο σε μία κρατική εταιρεία;

Απ. Ο κ. Σαμαράς δεν προσπάθησε να εξαπατήσει κανέναν κι ούτε γνώριζε τη δικαστική εκκρεμότητα. Πέραν αυτού ο κ. Σαββίδης είχε τη δυνατότητα προσφυγής στη δικαιοσύνη για την αποκατάσταση της ζημίας που, κατά την άποψή του, έχει υποστεί.

SHARE