>Υποψήφιος ο Ομπάμα στις εκλογές του 2012

> Την επίσημη έναρξη της εκστρατείας επανεκλογής του στις προεδρικές εκλογές του 2012 ανακοίνωσε ο Μπαράκ Ομπάμα. Μέσω βίντεο που ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα του, ο αμερικανός πρόεδρος προέτρεψε όσους τον υποστήριξαν στην προηγούμενη εκστρατεία του να κινητοποιηθούν και πάλι και να προστατεύσουν τις αλλαγές που επέφερε κατά τη διάρκεια της πρώτης του θητείας.

Ο Ομπάμα εξήγησε στους ψηφοφόρους του τον λόγο για τον οποίο αποφάσισε να ανακοινώσει εκ νέου την υποψηφιότητα 20 μήνες πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου 2012. «Το κάνουμε αυτό τώρα επειδή η πολιτική στην οποία πιστεύουμε δεν ξεκινάει με ακριβές τηλεοπτικές διαφημίσεις ή φανφάρες, αλλά με εσάς, με ανθρώπους που οργανώνονται γειτονιά με γειτονιά, μιλώντας στους γείτονες, τους συναδέλφους και τους φίλους. Και αυτού του είδους η εκστρατεία χρειάζεται χρόνο για να οικοδομηθεί.», είπε.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι συμπληρώνει τα απαραίτητα έντυπα στην Ομοσπονδιακή Εκλογική Επιτροπή και προέτρεψε τους θεατές του να επισκεφτούν τη νέα ιστοσελίδα για την εκστρατεία του, όπου υπάρχει αναρτημένο ένα βίντεο με υποστηρικτές του που επιβεβαιώνουν την στήριξη τους στους Δημοκρατικούς.

Αυτή η κίνηση του Ομπάμα έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό και ήταν προγραμματισμένη ώστε να συμπέσει με το δεύτερο τρίμηνο συγκέντρωσης χρηματοδοτήσεων της χρονιάς. Όταν ο αμερικανός πρόεδρος θα έχει συμπληρώσει όλα τα απαραίτητα έντυπα για την νέα του υποψηφιότητα θα μπορέσει να αρχίσει να συγκεντρώνει χρήματα για την εκστρατεία του, η οποία αναμένεται να συγκεντρώσει το ποσό ρεκόρ του ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων.

SHARE