Υποχώρηση Τόμσεν; «Αν οι προβλέψεις αποδειχθούν απαισιόδοξες, θα τις αλλάξουμε»

Νερό στο κρασί του φαίνεται πως προτίθεται να βάλει το ΔΝΤ προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο με την Ελλάδα, όπως προκύπτει τουλάχιστον από τις τελευταίες δηλώσει του Π. Τόμσεν. 

Το ΔΝΤ εν ανάγκη θα αλλάξει τις προβλέψεις του για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι είναι πολύ απαισιόδοξες, μόλις θα έχει στη διάθεσή του όλα τα στοιχεία για το 2016, δήλωσε ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Τμήματος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Handelsblatt.

Να σημειωθεί ότι το σύνολο των στοιχείων για το 2016 θα είναι στη διάθεση του Ταμείου τον Απρίλιο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν αναμένεται αλλαγή στάσης από το ΔΝΤ νωρίτερα.

«Εάν έχουμε στη διάθεσή μας όλα τα στοιχεία για το 2016 θα τα εξετάσουμε και θα αλλάξουμε εν ανάγκη την πρόγνωσή μας για την Ελλάδα εάν αποδειχθεί ότι υπήρξε πολύ απαισιόδοξη»,  δήλωσε ο Τόμσεν.

«Η κατηγορία ότι χρησιμοποιούμε ξεπερασμένα μοντέλα που οδηγούν σε απαισιόδοξες εκτιμήσεις, έρχεται σε αντίθεση με το γεγονός ότι το ελληνικό πρόγραμμα είναι εκτός στόχων για πολλά χρόνια», υπογράμμισε, στηρίζοντας τη μεθοδολογία του Ταμείου.

SHARE