Υπουργικό την Παρασκευή για τις τράπεζες

Για την Παρασκευή προγραμματίζεται υπουργικό συμβούλιο, με βασικό αντικείμενο την επίλυση κάποιων από τις σοβαρές εκκρεμότητες που μένουν σε σχέση με την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Αυτό σημειώνει κορυφαίο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών, προσθέτοντας ότι σήμερα θα σταλεί επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, με την οποία θα ζητείται από αυτούς να οριστούν οι account managers, δηλαδή οι επικεφαλής των τμημάτων δημοσιονομικού ελέγχου.

Το ίδιο στέλεχος ανέφερε ότι στην καλύτερη των περιπτώσεων, αν δηλαδή συγκροτηθεί κυβέρνηση αμέσως μετά τις εκλογές, η τρόικα αναμένεται Αθήνα το τελευταίο 10ημέρο του Μαΐου.

Θα πρόκειται για μια πρώτη συνάντηση γνωριμίας, ενώ ο κανονικός έλεγχος θα ακολουθήσει μετά από λίγες ημέρες. Ανέφερε επίσης ότι το ΚΕΠΕ έχει ετοιμάσει ήδη μία πρώτη λίστα πιθανών πεδίων για να καλυφθούν τα 11,7 δισ. ευρώ των πρόσθετων μέτρων, ωστόσο οι αποφάσεις θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση.

Ερωτηθείς για το τι θα γίνει με τα ομόλογα 6,5 δισ. ευρώ που δεν μετείχαν στο PSI, είπε ότι δεν θα υπάρξουν αποφάσεις πριν να διασφαλιστούν οι όροι από τους δανειστές.

SHARE