Τρόικα: Θα χρειασθούν πρόσθετα μέτρα 2,5 δισ.

Η καθυστέρηση των ιδιωτικοποιήσεων και η μεγαλύτερη  της αναμενόμενης ύφεση, θα καταστήσουν αναγκαία τη λήψη πρόσθετων οδυνηρών μέτρων 2,5 δισ.  την επόμενη διετία, πέραν των περικοπών 11,5 δισ. ευρώ που αποφασίζονται αυτή την εβδομάδα, εκτιμούν οι εμπειρογνώμονες της τρόικας. 

Η εκτίμηση διατυπώνεται σε  προσωρινή έκθεση, την οποία επικαλείται το περιοδικό Der Spiegel, υποστηρίζοντας ότι το ακριβές ποσό που πρέπει να εξοικονομηθεί μέχρι το 2014, θα καθορισθεί μετά την επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας στην Αθήνα, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, στην έκθεση αναφέρεται ότι για να περιορίσει το έλλειμμα σε από 9,3% του ΑΕΠ σε 3%,  η Ελλάδα θα χρειοαστεί να περικόψει δημόσιες δαπάνες 14 δισ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια. Αν μάλιστα δεν αποδώσουν επαρκώς κάποια από τα μέτρα που αποφασίζονται αυτή την εβδομάδα, οι πρόσθετες περικοπές θα πρέπει να είναι μεγαλύτερες των 2,65 δισ.

Το Spiegel αναφέρει επίσης ότι οι ελεγκτές της τρόικας συνέταξαν  την προσωρινή έκθεση μετά την τελευταία επίσκεψη τους στην Αθήνα.

SHARE