>Τραπεζική αντίδραση από τα χαμηλά

>
Προς υψηλότερα επίπεδα επιχειρεί να κινηθεί τη Μ. Τρίτη ο Γενικός Δείκτης του Χ.Α., μετά τις χθεσινές σοβαρές απώλειες.

Η όποια απόπειρα αντίδρασης εστιάζεται κατά κύριο λόγο στις τράπεζες, μετά τα χθεσινά να χαμηλά, ενώ στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται μεταξύ άλλων η δημοπρασία εντόκων γραμματίων του Δημοσίου, από την οποία αντλήθηκαν 1,625 δισ. ευρώ με επιτόκιο 4,1%.

«Το ιδιαίτερα αρνητικό μίγμα ειδήσεων από το εξωτερικό σε συνδυασμό με την έλλειψη εγχώριων καταλυτών αναμένεται να επηρεάσει ανάλογα την πορεία των δεικτών, οι οποίοι παραμένουν σε σταθερά καθοδική πορεία» σχολιάζει στο πρωινό της report η Πήγασος ΑΧΕΠΕΥ.

«Πλέον οι πιθανότητες επαναπροσέγγισης της βάσης των προηγούμενων χαμηλών (1350 μονάδες) έχουν αποκτήσει πλειοψηφικό ρεύμα και αποτελούν το βασικό σενάριο για την βραχυπρόθεσμη τάση» προσθέτει η χρηματιστηριακή, επισημαίνοντας ότι «οι τεχνικοί δείκτες ακόμα δεν έχουν εισέλθει σε υποτιμημένες ζώνες τιμών και ενδεχομένως να απαιτηθεί περισσότερη υπομονή για όσα χαρτοφυλάκια θα επιθυμούσαν να κινηθούν αμιγώς τεχνικά και να κυνηγήσουν μια δυνατή ανοδική αντίδραση».

«Αν και οι ταλαντωτές παρουσιάζουν ανοδικές αποκλίσεις που προϊδεάζουν για μια γρήγορη ανοδική διόρθωση το εξαιρετικά δυσμενές κλίμα που διαμορφώνεται για το Ελληνικό χρηματιστήριο μας καθιστά ιδιαίτερα επιφυλακτικούς» σχολιάζει η Πήγασος, ενώ σημειώνει ότι «προτεραιότητά μας είναι η προστασία του κεφαλαίου καθώς η αγορά εμφάνισε χθες και πανικό, δείγμα της πολύ εύθραυστης ψυχολογίας που διακατέχει τους εμπλεκόμενους στην Ελληνική αγορά».

Στο ταμπλό, ο Γενικός Δείκτης βρίσκεται στις 1.433,12 μονάδες με άνοδο 0,39%, με διακύμανση 23 περίπου μονάδων ή 1,62%.

Μέχρι στιγμής ο όγκος στο Χ.Α. διαμορφώνεται σε 10,6 εκατ. τεμάχια, αξίας 32 εκατ. ευρώ, ενώ συνολικά 63 μετοχές κινούνται πτωτικά, 48 ενισχύονται και 37 παραμένουν αμετάβλητες.

Σε ποσοστό 1,84% στις 1.104,95 μονάδες ενισχύεται ο δείκτης των τραπεζών, με το σύνολο των τίτλων του σε θετικό έδαφος. Τα υψηλότερα κέρδη σημειώνουν οι μετοχές των Geniki Bank και Attica Bank, ενισχυμένες 4,24% και 3,53%, ενώ ακολουθούν οι Alpha Bank , Τρ. Κύπρου και Eurobank με άνοδο 2,61%, 2,59% και 2,49% αντίστοιχα. Περί του 2,1% ενισχύεται ο τίτλος της ΑΤΕ, το Τ.Τ. διαπραγματεύεται στα 2,88 ευρώ ενισχυμένο 1,41%, ενώ κέρδη άνω του 1% καταγράφουν και οι ΕΤΕ και Τρ. Πειραιώς στα 5,50 και 1,18 ευρώ.

SHARE