Τραπεζικές διαστάσεις στη μεταβίβαση μετοχών MEGA από τον υπερδανεισμένο Μπόμπολα στον Ιβάν

MEGA Channel

Πολιτική μεν η κόντρα για τη μεταβίβαση στον Ιβάν Σαββίδη από τον επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα του 20% περίπου των μετοχών του (από το 32% συνολικά) στο MEGA, αλλά οι τραπεζικές διαστάσεις της υπόθεσης θα απασχολήσουν πολλούς τις προσεχείς ημέρες.

Στην ανακοίνωσή της, η ΝΔ σημειώνει ότι η παλιά και η νέα διαπλοκή κινούνται χέρι- χέρι με τις ευλογίες της κυβέρνησης Τσίπρα- Καμμένου «και την ανοχή των ανακεφαλαιοποιημένων από το ελληνικό δημόσιο, διοικήσεων των τραπεζών».

Όπως σημειώνει η ΝΔ, «η συμφωνία Μπόμπολα – Σαββίδη, για την εξαγορά του 20% του MEGA, αποτελεί μια ακόμη συντονισμένη προσπάθεια των παραδοσιακών, αλλά και των νεότερων πυλώνων της διαπλοκής να ελέγξουν την ενημέρωση εις βάρος της Δημοκρατίας, του πλουραλισμού και των Ελλήνων πολιτών» και προσθέτει: «Καθόλου τυχαία η συμφωνία των δυο επιχειρηματιών. Από τη μια πλευρά, ο κ. Φώτης Μπόμπολας, ο οποίος – για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους – δεν έχει ελεγχθεί για τον δυσθεώρητο δανεισμό του και από την άλλη ο κ. Ιβάν Σαββίδης, στον οποίο οι κ. Τσίπρας και Καμμένος επιχειρούν να του χαρίσουν μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ».

Η ανακοίνωση της ΝΔ καταλήγει με τρία ερωτήματα, για τα οποία ζητά απαντήσεις από την κυβέρνηση:

-Πως είναι δυνατόν μια επιχείρηση με δανεισμό άνω των 150.000.000 ευρώ να είναι σε θέση να μεταβιβάζει περιουσιακά της στοιχεία χωρίς την έγκριση των δανειστών της; 

-Είναι νόμιμος ο μη ενεχυριασμός του συνόλου των μετοχών που κατείχε ο κ. Μπόμπολας; 

-Είναι δυνατόν οι τράπεζες να έχουν δεσμεύσει τους μισθούς των εργαζομένων του καναλιού, αλλά να μην έχουν ενεχυριάσει το σύνολο των μετοχών υπερδανεισμένων μετόχων; 
Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

“Η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης έχουν πολύ άγχος και επιμένουν να καταλογίζουν στην κυβέρνηση ευθύνες για επιχειρηματικές συναλλαγές στο χώρο των ΜΜΕ. Σε λίγο θα μας πουν ότι υπάρχει και ανίερη συμμαχία της κυβέρνησης με τις τράπεζες και τις Ανεξάρτητες Αρχές για να ρίξουμε τον κ. Μητσοτάκη.Γελάει ο κόσμος».

Στο υστερόγραφο του ίδιου non paper το Μαξίμου επιτίθεται στον πρόεδρο της ΝΔ, για τις αναφορές του στα πλεονάσματα, αναφέροντας: «Υ.Γ. Σχετικά με τις αναφορές του κ. Μητσοτάκη περί πλεονασμάτων, αποδεικνύεται ότι έχει κοντή μνήμη. Διότι ξεχνά ότι ήταν υπουργός της κυβέρνησης που είχε δεσμεύσει τη χώρα με πλεονάσματα 4% μέχρι το 2030»

 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Η ανακοίνωση της Πήγασος

Η Πήγασος Εκδοτική Ανώνυμη Εταιρία» ανακοίνωσε ότι προέβη σε πώληση 19.791.879 κοινών ονομαστικών μετοχών της «Τηλέτυπος Ανώνυμος Εταιρία Τηλεοπτικών Προγραμμάτων ΑΕ» (Mega), ήτοι ποσοστού 19,6361% επί του συνόλου του μετοχικού κεφαλαίου αυτής.

Κατά συνέπεια, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετέβαλε το ποσοστό συμμετοχής της στην ως άνω ανώνυμη εταιρία από 32,7321% στο 13,0961%.

Η ανακοίνωση της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ

Την 22.5.2017 η μέτοχος εταιρεία με την επωνυμία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ γνωστοποίησε ότι περιόρισε τη συμμετοχή της στο μετοχικό κεφάλαιο της ΤΗΛΕΤΥΠΟΣ Α.Ε. σε ποσοστό 13,0961%, διατηρώντας 13.200.000 μετοχές με ισάριθμες  ψήφους. Το ποσοστό συμμετοχής της ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Α.Ε. πριν τη μεταβολή ανερχόταν σε 32,7321%.

SHARE