ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Έτοιμα τα επιχειρησιακά σχέδια – Ορόσημο για την αξιολόγηση από την ΕΚΤ η 25η Οκτωβρίου

banksΣε κοινές μακροοικονομικές παραδοχές στηρίζονται τα επιχειρησιακά σχέδια των Alpha Bank, Eurobank, Τράπεζα Πειραιώς και Εθνική Τράπεζα που εστάλησαν προς αξιολόγηση στην ΕΚΤ. 

Ο ενεργός συντονισμός των τραπεζών σε συνεννόηση με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών έχει ως αποτέλεσμα οι προβολές τους για την εξέλιξη βασικών μεγεθών την τριετία 2015-2017 να μην έχουν αποκλίσεις και να διευκολύνουν έτσι τη συζήτηση με τις ευρωπαϊκές εποπτικές αρχές.

Σημειώνεται πως τα πιστωτικά ιδρύματα είχαν υποχρέωση μέχρι σήμερα , Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου να αποστείλουν στην ΕΚΤ και τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό (SSM) τις εκτιμήσεις τους για την πορεία καταθέσεων, δανείων, επιτοκίων και τιμών ακινήτων.

Μετά από εξέταση των δεδομένων και την ανάλυση τους ο Ενιαίος Εποπτικός Μηχανισμός θα έχει έως τις αρχές Οκτωβρίου καταλήξει στο ύψος των κεφαλαιακών αναγκών των τραπεζών.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση που έχει η ελληνική κυβέρνηση, οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών θα ενημερωθούν επισήμως από την ΕΚΤ για τα κεφάλαια που θα πρέπει να συγκεντρώσουν στις 25 Οκτωβρίου.

Πηγή: in.gr

SHARE