Τραμπ: Παραλογισμός οι κατηγορίες για “ρωσικές διασυνδέσεις”

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέρριψε κατηγορηματικά κάθε «διασύνδεσή» του με τη Ρωσία μετά την παραίτηση του στενού συμβούλου του Μάικλ Φλιν, αλλά και το νέο δημοσίευμα της εφημερίδας New York Times σύμφωνα με το οποίο μέλη του προεκλογικού επιτελείου του ήταν σε επαφή με στελέχη των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών.

«Αυτή η ιστορία των ρωσικών διασυνδέσεων είναι ένας παραλογισμός, είναι απλώς μια προσπάθεια συγκάλυψης των πολλών λαθών που διέπραξε η ηττημένη προεκλογική εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον» ανέφερε σε μήνυμά του στο Twitter.

Σε επόμενο μήνυμά του ο Τραμπ υπενθύμισε ότι «η Ρωσία κατέλαβε την Κριμαία» ενώ πρόεδρος των ΗΠΑ ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα και διερωτήθηκε: «Ήταν πολύ ήπιος ο Ομπάμα με τη Ρωσία;»

Η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη νυν και πρώην αξιωματούχους της αμερικανικής κυβέρνησης ανέφερε σε άρθρο της ότι συνεργάτες του Τραμπ είχαν συστηματικά επαφές με στελέχη των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών τη χρονιά πριν από τις προεδρικές εκλογές. Η εφημερίδα διευκρινίζει πάντως ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να αποδεικνύουν κάποια «συνεργασία» μεταξύ του επιτελείου του Τραμπ και της Μόσχας.

 

SHARE