Τραγωδία στη Μέκκα

 

 

Σαουδική Αραβία: Κανονικά το προσκύνημα στη Μέκκα παρά την τραγωδία
Κανονικά θα συνεχιστεί το ετήσιο προσκύνημα, παρά την τραγωδία στο Μεγάλο Τέμενος της Μέκκας, όπου περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πτώση ενός τεράστιου γερανού, ανακοίνωσαν οι σαουδαραβικές αρχές.

Χθες,  μερικές μόλις ημέρες πριν από το μεγάλο προσκύνημα που προσελκύει εκατοντάδες χιλιάδες πιστούς από ολόκληρο τον κόσμο, ένας γερανός έπεσε εν μέσω καταιγίδας πάνω στο Μεγάλο Τέμενος, έναν από τους πιο ιερούς τόπους του ισλάμ.
Ο τεράστιος θόρυβος προκάλεσε κινήσεις πανικού στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στον ιερό τόπο αυτή την ημέρα της εβδομάδας που είναι ημέρα ανάπαυσης και προσευχής για τους μουσουλμάνους.
Η καταστροφή είναι η χειρότερη των τελευταίων πολλών ετών στη Μέκκα, που είναι ο υπ΄ αριθμόν ένα ιερός τόπος του ισλάμ και βρίσκεται στο δυτικό τμήμα της Σαουδικής Αραβίας.
Όμως η τραγωδία δεν θα επηρεάσει το Χατζ που αναμένεται να ξεκινήσει φέτος στις 21 ή 22 Σεπτεμβρίου στη Μέκκα, ενώ περίπου 800.000 πιστοί έχουν φθάσει ήδη στη Σαουδική Αραβία για να λάβουν μέρος στο προσκύνημα.
SHARE