Τράπεζες: Οι προτεραιότητες για να επιστρέψουν σε αναπτυξιακή πορεία

 
 trapezes3-566x330
Την άμεση επιστροφή σε μια βιώσιμη αναπτυξιακή πορεία θέτουν ως προϋπόθεση δυναμικής επανεκκίνησης και των ιδίων των τραπεζών, επιτελικά τραπεζικά στελέχη, σε δημόσιες τοποθετήσεις και κατ’ ιδίαν συζητήσεις που έχουν με παράγοντες και φορείς της αγοράς.
Για να επιτευχθεί η βιώσιμη αυτή ανάπτυξη, όπως χαρακτηριστικά συμφώνησαν διοικητικά στελέχη της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών και του ΣΕΒ στην πρόσφατη συνάντηση τους, προϋπόθεση αποτελεί  ο εξορθολογισμός των φορολογικών συντελεστών και επιβαρύνσεων καθώς και η άρση του περιορισμού στην κίνηση κεφαλαίων.
Όπως τονίζουν, αυτή είναι η ασφαλέστερη οδός αντιμετώπισης των μεγάλων ζητημάτων της χώρας, της φτώχειας, της ανεργίας, της αντιστροφής του brain drain, της αντιμετώπισης του υψηλού Δημόσιου Χρέους και του ύψους των επισφαλών δανείων και της δημιουργίας συνθηκών ευημερίας και άσκησης αποτελεσματικής κοινωνικής πολιτικής.
Έμφαση δίνουν, επίσης,  τα επιτελικά στελέχη των τραπεζών στα ευρύτερα ζητήματα που αφορούν στη χρηματοδότηση της οικονομίας και την αποκατάσταση κανονικών συνθηκών ρευστότητας καθώς και της πρόσβασης στις διεθνείς αγορές.
Την ίδια στιγμή στο “στόχαστρο” τους βρίσκονται οι στρατηγικοί κακοπληρωτές που νοθεύουν τον ανταγωνισμό, με ότι αρνητικό συνεπάγεται αυτό για τις δυνατότητες ανάπτυξης των βιώσιμων επιχειρήσεων. 
Προτεραιότητα τους αποτελεί επίσης η άμεση και χωρίς καθυστερήσεις ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών στην καθημερινή τραπεζική λειτουργία, ώστε οι τράπεζες να παραμείνουν ανταγωνιστές στο νέο περιβάλλον που διαμορφώνεται.
SHARE