Τράπεζα της Αγγλίας: Απαραίτητη η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους για βιώσιμη λύση

BoE«Μία βιώσιμη λύση», για την Ελλάδα, «θα απαιτήσει πιθανότατα μία συμφωνία για την ελάφρυνση του χρέους της», σημείωσαν αξιωματούχοι της Επιτροπής Χρηματοπιστωτικής Πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας, κατά την τελευταία συνεδρίασή τους, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης, όπως αναφέρει δημοσίευμα του πρακτορείου Bloomberg.  

Οι αξιωματούχοι της 10μελούς Επιτροπής της βρετανικής Κεντρικής Τράπεζας, που συνεδρίασε υπό τον Διοικητή της Μαρκ Κάρνεϊ, συζήτησαν σειρά από θέματα.

Μεταξύ άλλων, συζήτησαν, όπως αναφέρουν τα πρακτικά, την επίπτωση των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι τον περασμένο μήνα και σημείωσαν ότι δεν είναι σαφές πώς θα επηρεαστεί η οικονομική δραστηριότητα.

Οι ίδιοι διέβλεψαν έναν κίνδυνο αστάθειας στις ροές κεφαλαίων, καθώς οι κεντρικές τράπεζες αποκλίνουν όσον αφορά τη νομισματική πολιτική τους.

Η αντίδραση της αγοράς στην όποια απόφαση της αμερικανικής κεντρικής τράπεζας να κάνει πιο περιοριστική την πολιτική της «παραμένει δύσκολο να προβλεφθεί», ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

SHARE