ΤΟ ΤΑΙΠΕΔ ΒΓΑΖΕΙ ΣΤΟ ΣΦΥΡΙ ΤΑ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΟΥ ΣΕ ΕΥΔΑΠ – ΕΥΑΘ

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΑΙΠΕΔ ΕΥΔΑΠ

Χθες μόλις, ο Πρωθυπουργός  Αλέξης Τσίπρας δεσμεύθηκε ότι το νερό θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο.

Σήμερα, σε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την εύρεση χρηματοοικονομικού συμβούλου σχετικά με την αξιοποίηση (σ.σ. πώληση;) των ποσοστών του στην ΕΥΔΑΠ και στην ΕΥΑΘ, προχωρεί το ΤΑΙΠΕΔ. Η προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος εκπνέει στις 3 Μαϊου.

 

Ο Α.ΤΣΙΠΡΑΣ

http://www.bankwars.gr/%ce%b1%ce%bb%ce%ad%ce%be%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%80%cf%81%ce%b1%cf%82-%ce%b7-%ce%b5%ce%bd%ce%ad%cf%81%ce%b3%ce%b5%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%cf%84%ce%bf-%ce%bd%ce%b5%cf%81%cf%8c/

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Ταμείου, στην ΕΥΔΑΠ το Δημόσιο κατέχει το 34,03% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το ΤΑΙΠΕΔ το 27,30%, το 9,99% ανήκει στον επενδυτή John Paulson και το υπόλοιπο ποσοστό βρίσκεται σε ελεύθερη διασπορά στο Χρηματιστήριο Αθηνών, όπου οι μετοχές της εταιρείας είναι εισηγμένες.

Αντίστοιχα, στην ΕΥΑΘ, επί του παρόντος το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 74, 017% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, το 5% ανήκει στη Suez Environment Company, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό είναι ελεύθερης διαπραγμάτευσης στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Σημειώνεται ότι υπάρχει απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) σύμφωνα με την οποία το δημόσιο πρέπει να κατέχει πλειοψηφικό ποσοστό στις εταιρείες ύδρευσης. Η συγκεκριμένη απόφαση ήταν και η αιτία για να σταματήσει προ ετών η πρώτη προσπάθεια αναζήτησης επενδυτών για τις δύο εταιρείες.

 

 

SHARE