Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζει ο Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας σήμερα το μεσημέρι παρουσιάζει το επικαιροποιημένο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ και το οικονομικό του μανιφέστο. Η παρουσίαση θα γίνει σε τέσσερις θεματικές παρεμβάσεις στους τομείς: Οικονομία, Κοινωνικό Κράτος – Εργασία, Δημοκρατία – Πολιτικό Σύστημα, Εξωτερική Πολιτική και Άμυνα.

 

Για «18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου», έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας τις προτάσεις που ανέπτυξε χθες ο Αντώνης Σαμαράς, και επανέλαβε πως «απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη και την ενίσχυση της απασχόλησης είναι η ανατροπή των μνημονίων και η αναδιαπραγμάτευση του χρέους και όχι οι αόριστες προεκλογικές εξαγγελίες».

 

Κι όλα αυτά την ώρα που το ΔΝΤ εμφανίζεται πλέον ανοικτό σε «ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων» του ελληνικού προγράμματος. Συγκεκριμένα, ερωτηθείς αν το ΔΝΤ θα αποδεχθεί εισηγήσεις για την τροποποίηση του δανειακού προγράμματος, ο εκπρόσωπός του Τζέρι Ράις απάντησε πως αν η κυβέρνηση που θα σχηματιστεί, έχει ιδέες για την καλύτερη επίτευξη των στόχων του προγράμματος, «τότε είμαστε έτοιμοι να τις συζητήσουμε». Επανέλαβε εξάλλου ότι η τρόικα θα βρίσκεται στην Αθήνα μετά τις εκλογές της 17ης Ιουνίου, όταν θα έχει σχηματιστεί κυβέρνηση.

SHARE