Το …μαγειρείο του ΣΥΡΙΖΑ και οι κρυφοί άσσοι Στουρνάρα

Αποτέλεσμα εικόνας για κατσαρολα

Σε ένα πολιτικοοικονομικό θρίλερ όπου εναλλάσσονται οι επίσημες τοποθετήσεις και επιθέσεις, με τη λάσπη και τα υπονοούμενα από τα
«πληρωμένα πιστόλια» ελεγχόμενων  Μέσων Ενημέρωσης ,  εξελίσσεται η επιχείρηση αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης μέσω της προσπάθειας αποδόμησης του Γιάννη Στουρνάρα.

Οι κυβερνητικές και κομματικές επιθέσεις κατά του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας  εντείνονται όσο η διαπραγμάτευση καθυστερεί και
είναι πολυεπίπεδες, αφού αναφέρονται  στα πάντα: Από τις δημόσιες παρεμβάσεις του που εκδηλώνουν την αγωνία του για την πορεία της οικονομίας και της ρευστότητας του τραπεζικού συστήματος, μέχρι παλιότερες αποφάσεις του ως υπουργός Οικονομικών της τριτοκομματικής κυβέρνησης Σαμαρά.

Κυρίαρχη ωστόσο είναι η προσπάθεια των “αρρωστημένων εγκεφάλων” που εξυφαίνουν τα σενάρια λάσπης και συκοφάντησης, να πλήξουν τον Γιάννη Στουρνάρα μέσω της συζύγου του και της επαγγελματικής της δραστηριότητας.

Η αρχή που έγινε μέσω του ΚΕΛΠΝΟ οδηγήθηκε στα δικαστήρια έπειτα από μήνυση της συζύγου του κ. Στουρνάρα αλλά ο μηνυόμενος δημοσιογράφος- εκδότης  Βαξεβάνης δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο να αποδείξει τους ισχυρισμούς του και η δίκη πήρε αναβολή για τον Ιούνιο.

Στο μεταξύ το …«μακρύ χέρι» του ΣΥΡΙΖΑ είχε προλάβει να καταγγείλει την κα Ράικου γιατί δεν άσκησε δίωξη στη σύζυγο του κ. Στουρνάρα αλλά και εναντίων της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων  που πήραν θέση στο ζήτημα!

Το νέο αφήγημα  έχει και πάλι αφετηρία το χώρο της υγείας. Άλλοτε με μισόλογα και υπονοούμενα, και άλλοτε με την ενεργοποίηση  “οργάνων παραπληροφόρησης” που έχει στηθεί ( ιστοσελίδες άμεσα προσκείμενες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ που λειτουργούν με διαφημίσεις και απροσδιόριστο χρήμα) το θέμα εστιάζει στην υπόθεση Novartis.

Είχε προηγηθεί ανάλογη προσπάθεια πριν περίπου δύο μήνες όταν γνωστός υπουργός της κυβέρνησης από το χώρο της δικαιοσύνης, τροφοδοτούσε με nonpapers δημοσιογράφους, στα οποία δέσποζε το όνομα του Γιάννη Στουρνάρα, αλλά δεν καρποφόρησε αφού η κατηγορία ήταν ασαφής.

Τώρα όμως, για να προσδώσουν ένα ψήγμα εγκυρότητας, χρησιμοποιούν μια άλλη τακτική. Εδώ και λίγες μέρες, οι γνωστές ιστοσελίδες που χρησιμοποιούνται από την κυβέρνηση, αναπαράγουν σε καθημερινή βάση την «πληροφορία» ότι οι αμερικάνοι (έτσι γενικώς και αορίστως) ενημέρωσαν την κυβέρνηση ότι στο θέμα Novartis εμπλέκεται ο Γιάννης Στουρνάρας και η σύζυγός του. Χωρίς καμιά άλλη πληροφορία…

Μόνο που και αυτή τη φορά είναι άτυχοι αφού εκτός του ότι είναι «άνθρακες ο θησαυρός», επιπλέον θα έχουν να αντιμετωπίσουν μηνύσεις και αγωγές για συκοφαντική δυσφήμηση απο την σύζυγο του Διοικητή που δεν ανέχεται άλλο να συκοφαντούν μια κρυστάλλινη επιχειρηματική της δραστηριότητα.

Το χειρότερο δε είναι για αυτούς – όπως μαθαίνουμε απο συνεργάτες του Διοικητή – ο κ. Στουρνάρας έχει αγριέψει και ψάχνει με τις υπηρεσίες της Τράπεζας συγκεκριμένους (ξέρουν αυτοί) καθώς και ύποπτες διαδρομές χρήματος.

Και η επίκληση του ότι πηγές τους είναι το τάδε κομματικό όργανο του ΣΥΡΙΖΑ ή ο δείνα υπουργός, απλώς θα αποκαλύψει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τους εμπνευστές αλλά και τους στόχους τους.

Η συνέχεια αναμένεται ενδιαφέρουσα…

SHARE