“Το δεξί χέρι νίβει το αριστερό και δεν ξεχωρίζουν πια” – Η απάντηση της Ζωής σε Καμμένο – Τσίπρα

 

 

Δείτε φωτογραφίες: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Εθνικής ΑμυναςΣε συνέντευξη τύπου που έδωσε χθες η κ. Κωνσταντοπούλου, έκανε λόγο για ανυπόστατα σκάνδαλα που της καταλογίζονται και για τερατώδεις ανακρίβειες και υποστήριξε ότι πίσω από αυτή την προσωπική επίθεση που δέχεται κρύβονται ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Επικρατείας, ο πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο αρχηγός των ΑΝΕΛ.

Η κ. Κωνσταντοπούλου άφησε αιχμές κατά του προέδρου των ΑΝΕΛ, τονίζοντας ότι ενώ ήδη ο κ. Καμμένος έχει λάβει αντίγραφα της δικογραφίας για την οποία την εγκαλεί από τις 5 Μαρτίου, την εγκαλεί ότι την έθαψε. Πρόσθεσε δε ότι ο αρχηγός των ΑΝΕΛ ζήτησε και δεύτερο αντίγραφο της ίδιας δικογραφίας μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή.

«Να απαντήσει ο κ. Καμμένος τι έκανε με αυτή τη δικογραφία. Χρειάζονται 30 υπογραφές βουλευτών για να κινηθεί η διαδικασία για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Ουδεμία πρωτοβουλία τέτοια εν προκειμένω ανέλαβε το κόμμα του κ. Καμένου ή ο ίδιος», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

«Είναι ξεκάθαρο ότι υπάρχουν στη πολιτική ζωή πρόσωπα και πολιτικοί αρχηγοί που προφανώς αισθάνονται πολύ άσχημα με τον εαυτό τους γιατί άλλα είπαν και άλλα έκαναν, γιατί είπαν δεν θα ψηφίσουν μνημόνια και έφεραν τα χειρότερα και επειδή είπαν ότι θα συγκρουστούν με τη διαπλοκή και όχι μόνο δεν το έκαναν αλλά τα βρήκαν και την διευκόλυναν μάλιστα. Όχι μόνο δεν διαφύλαξαν την προστασία του δημόσιου χρήματος αλλά έκαναν ακριβώς το αντίθετο συμπεριλαμβάνομένης και της σύναψης συμβάσεων εκατοντάδων εκατομμυρίων για τις οποίες δεν δόθηκαν επαρκείς εξηγήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου.

Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι, «αναπαράγονται ανυπόστατα σκάνδαλα και τερατώδεις συκοφαντίες ότι δήθεν ως πρόεδρος της Βουλής ‘έθαψε’ τη ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή για τα εξοπλιστικά, από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης που συνδέονται με το πρωθυπουργικό περιβάλλον, τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον αρχηγό των ΑΝΕΛ».

«Είναι τερατώδης συκοφαντία ότι δήθεν ως πρόεδρος της Βουλής έκανα άλλα από εκείνα που έλεγα, ότι δήθεν έθαψα μια ποινική δικογραφία που διαβιβάστηκε στη Βουλή και ότι την αποσιώπησα. Ουδέν ψευδέστερον τούτου.

Αυτή η επίθεση εντάσσεται σε μία στρατηγική που λέγεται αντιστροφή της πραγματικότητας και της αποδόμησης προσωπικότητας. Δηλαδή δολοφονίας της προσωπικότητας με επίθεση σε έναν άνθρωπο στον πυρήνα της προσωπικότητας του και της ηθικής του συγκρότησης».

Η κ. Κωνσταντοπούλου, έδωσε έμφαση σε σειρά ενεργειών στις οποίες, όπως υποστήριξε, είχε η ίδια δρομολογήσει σε ό,τι αφορά τις ποινικές δικογραφίες που είχαν διαβιβαστεί στη Βουλή, αλλά και σε δημόσιες καταγγελτικές αναφορές και τοποθετήσεις της σχετικά με τις συμβάσεις των εξοπλιστικών, υπενθυμίζοντας μεταξύ άλλων, τη σύγκρουση που είχε τον Νοέμβριο του 2012 με τον τότε πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Θα συμβούλευα τον παραιτηθέντα πρωθυπουργό, τον παραιτηθέντα υπουργό Επικρατείας και τον κ. Καμμένο, να μην συνεχίσουν αυτή την ελεεινή προσπάθεια σπίλωσης και αποδόμησης μου. Μπορούν να ψάξουν και στο ληξιαρχείο Αιδηψού και Αθηνών να βρουν τον παππού και την γιαγιά μου. Σίγουρα δεν θα βρουν σκελετούς στη δική μου ντουλάπα», ανέφερε η πρόεδρος της Βουλής.

Σκωπτικό όμως ήταν και το σχόλιο της, σε ερώτηση δημοσιογράφου αν πιστεύει ότι η επίθεση που της γίνεται από τον κ. Καμένο είναι γιατί προσχώρησε στη ΛΑΕ, αλλά και πώς υπεγράφη χωρίς να περάσει από τη Βουλή η σύμβαση για τον εκσυγχρονισμό των 5 αεροσκαφών ύψους 500 εκ ευρώ.
«Το αριστερό χέρι δεν θα ξεχωρίζει σε λίγο από το δεξί, Το ένα χέρι νίβει το άλλο και σε λίγο το αριστερό από το δεξί δεν θα ξεχωρίζουν», σημείωσε η κ. Κωνσταντοπούλου.

Κλείνοντας, η πρόεδρος της Βουλής κατηγόρησε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ για νεοδιαπλοκή, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η κυβέρνηση όχι μόνο δεν συγκρούστηκε με τη διαπλοκή, αλλά θεωρώ ότι δημιουργήθηκε και μια νέα εποχή, μία νέο-διαπλοκή με εκείνους που επιχείρησαν να είναι προνομιακοί συνομιλητές συγκεκριμένων προσώπων. Αυτό δεν είναι μια εκτίμηση που τους τσουβαλιάζει όλους αλλά μία συνεκτίμηση για εκείνους που είχαν την αρμοδιότητα».

ethnos.gr

 

ΤΟ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

 

Δείτε φωτογραφίες: Η Ζωή Κωνσταντοπούλου στο υπουργείο Εθνικής ΑμυναςΣτη Ζωή Κωνσταντοπούλου αναφέρθηκε ο Πάνος Καμμένος κατηγορώντας την ότι “πήρε τη δικογραφία για τα εξοπλιστικά στις 21 Ιανουαρίου και η δικογραφία αυτή δεν έφτασε ποτέ στην Ολομέλεια”.

“Έβαλε νερό στο κρασί της” ανέφερε ο πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων μιλώντας στον ΣΚΑΪ, προσθέτοντας ότι “οι υποθέσεις αυτές έπρεπε να είχαν πάει στην Ολομέλεια”. Στο ερώτημα αν υπήρχε σκοπιμότητα από την πλευρά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, ο Πάνος Καμμένος υποστήριξε “δεν ξέρω αν είχε σκοπιμότητα πάντως το ότι ο πατέρας της εν συνεχεία εμφανίστηκε ως δικηγόρος του Γερμανού στην υπόθεση των υποβρυχίων, με ενοχλεί πάρα πολύ”.

“Άμα είσαι συνήγορος στην υπόθεση των υποβρυχίων που έρχεται η ίδια να φέρει στην Ολομέλεια, είναι μια υπόθεση” συμπλήρωσε. “Δεύτερον, μαθαίνω ότι υπήρχαν σχέσεις της κυρίας Κωνσταντοπούλου με τον κ. Κάντα. Αυτά είναι θέματα που εμένα τουλάχιστον μ’ ενοχλούν πάρα πολύ διότι η κυβέρνηση αυτή, εαν πήρε μια εντολή, η πρώτη εντολή που πήρε είναι να χτυπήσει τη διαφθορά” συνέχισε ο Πάνος Καμμένος.

SHARE