Τι λένε για μετοχές

Σωληνουργεία Κορίνθου: Ανεβάζει τον πήχυ η Eurobank Equities
Σε 0,80 ευρώ από 0,75 ευρώ προηγουμένως αυξάνει την τιμή-στόχο της «Σωληνουργεία Κορίνθου» η Eurobank Equities, διατηρώντας παράλληλα την επενδυτική σύσταση «buy».

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι η ελληνική εταιρεία ανακοίνωσε ισχυρά αποτελέσματα πρώτου τριμήνου, με τα καθαρά κέρδη να φτάνουν τα 4,5 εκατ. ευρώ από 2,1 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011. Η Eurobank Equities υπογραμμίζει ότι η «Σωληνουργεία Κορίνθου» ξεχωρίζει στις ελληνικές εταιρείες μεσαίας κεφαλαιοποίησης, ως μια από τις ελάχιστες που έχουν εξαγωγικό προσανατολισμό.

ΦΑΓΕ: Σε «αρνητικό» υποβάθμισε το outlook η Moody’s
Σε «αρνητικό» από «σταθερό» υποβάθμισε ο οίκος Moodys τις προοπτικές (outlook) της αξιολόγησης της ΦΑΓΕ, διατηρώντας την αξιολόγηση της εταιρείας σε «Β3».

Η μεταβολή στις προοπτικές αντανακλά τη συνεχιζόμενη επιδείνωση στις ελληνικές δραστηριότητες της ΦΑΓΕ, λόγω της επιδείνωσης του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στη χώρα, σημειώνει η Moody’s. Υπενθυμίζεται ότι πωλήσεις της γαλακτοβιομηχανίας στην Ελλάδα υποχώρησαν κατά 23,8% στο πρώτο τρίμηνο του 2012 λόγω της κάμψης της κατανάλωσης και της στροφής των καταναλωτών σε φθηνότερα γαλακτοκομικά, όπως τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Goldman Sachs: Θεωρεί λάθος την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ
Λάθος θεωρεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ η Goldman Sachs, με την αμερικανική επενδυτική τράπεζα να τονίζει πως το κόστος εισαγωγής ενός καινούριου νομίσματος είναι τεράστιο.

Μία ελληνική έξοδος από την Ευρωζώνη θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες ή ακόμα και μήνες, ενώ το τεράστιο κόστος που θα σημάνει για την Ευρωζώνη μία τέτοια εξέλιξη αποτελεί ένα γερό αντικίνητρο τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη ζώνη του ευρώ.

Οι αναλυτές της Goldman Sachs εκτιμούν ότι οι Ελληνες δεν θα εμπιστευθούν το νέο νόμισμα, ενώ οι ξένοι επενδυτές δεν θα το αντιμετωπίσουν ως ένα βιώσιμο τρόπο για να κάνουν δουλειές στην Ελλάδα.

Ο τραπεζικός πανικός και η μαζική φυγή κεφαλαίων από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα αποτελούν κάποιες από τις σημαντικότερες δυσκολίες που θα αντιμετώπιζε η Ελλάδα.

SHARE