Τι βλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές

Στο περιθώριο της αγοράς αναμένεται να μείνουν αυτή την εβδομάδα οι επενδυτές, καθώς εισήλθαμε στην τελική ευθεία για τις εκλογές της 6ης Μαΐου, ενώ ο τζίρος αναμένεται να παραμείνει σε ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα, αφού το ζητούμενο πλέον για την αγορά είναι η ανάδειξη κυβέρνησης.
Με όλα αυτά τα δεδομένα, το εύρος διακύμανσης του δείκτη και στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να είναι μεταξύ 680-700 μονάδων.
«Σε εγχώριο επίπεδο, η αγορά ενδέχεται να ανοίξει στα ίδια επίπεδα, με τους όγκους να παραμένουν χαμηλοί ενόψει των γενικών εκλογών της Κυριακής», αναφέρει στο πρωινό της σχόλιο η Proton.
«Θα περιμέναμε από την αγορά να συνεχίσει να κινείται σε παρόμοια τροχιά και αυτή την εβδομάδα, με τους επενδυτές σε φάση αναμονής ενόψει των εκλογών», σημειώνει η Eurobank.
Την εβδομάδα που πέρασε, το ελληνικό χρηματιστήριο συνέχισε την πτωτική του πορεία, καθώς η αυξημένη πολιτική αβεβαιότητα επηρέασε αναπόφευκτα το κλίμα. Ο γενικός δείκτης υποχώρησε κατά 2,6%, με τις μετοχές της μεγάλης κεφαλαιοποίησης (FTSE20) να υποαποδίδουν, καταγράφοντας απώλειες 3,3%. Ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης (FTSE 40) υποχώρησε κατά 2%, ενώ η μικρή κεφαλαιοποίηση (FTSE 80) ενισχύθηκε κατά 1,8%. Οι απώλειες για τις τράπεζες διαμορφώθηκαν στο 3,4%, καθώς οι όροι της ανακεφαλαιοποίησης παραμένουν άγνωστοι. ΕΤΕ, ΟΤΕ και ΔΕΗ είχαν σημαντικές απώλειες, ενώ σε τροχιά ανόδου βρέθηκε η Μέτκα.
«Μία εβδομάδα πριν από τις εκλογές, αναμένουμε από τους επενδυτές να παραμείνουν στο περιθώριο», σημειώνει στο πρωινό της σχόλιο η Marfin Analysis.

SHARE