Τι βλέπουν για σήμερα οι χρηματιστηριακές

Ανοδική αντίδραση αναμένουν οι χρηματιστές τουλάχιστον ως προς το άνοιγμα της αγοράς ενώ επισημαίνουν ότι χθες τουλάχιστον η ανοδική αντίδραση Alpha Bank και Eurobank έδωσε ένα στίγμα για την πορεία της αγοράς.

Ως βασικό σημείο στήριξης του γενικού δείκτη παραμένουν οι 700 μονάδες και κάτω από το φράγμα αυτό οι 680 μονάδες.

Το θετικό στοιχείο στην αγορά σύμφωνα με την αποτίμηση των αναλυτών είναι ότι και οι 4 μεγάλες τράπεζες της χώρας παραμένουν βιώσιμες και αυτό που απομένει να δούμε είναι τα σχέδια ανακεφαλαιοποίησής τους.

Κατά τα άλλα πιεσμένες εμφανίζονται άλλες μετοχές του FTSE20, όπως η ΔΕΗ και ο ΟΤΕ για παράδειγμα, όπου και εκεί αναμένεται κάποια αντίδραση.

Η προεκλογική ανησυχία παραμένει και εκτιμάται πως η αγορά προεκλογικά τουλάχιστον δεν θα ενεργήσει ακραία.

Χθες, Δευτέρα, ο γενικός δείκτης έκλεισε με απώλειες 1,73%, με «βαρίδια» τον ΟΤΕ (-7,53%) και την ΕΤΕ (-4,49%). Alpha Bank και Eurobank υπεραπέδωσαν, κερδίζοντας 2,80% και 2,72% αντίστοιχα.

Τα ξένα χρηματιστήρια έκλεισαν και αυτά σε χαμηλότερα επίπεδα, εν μέσω πολιτικής αβεβαιότητας στη Γαλλία και στην Ολλανδία, αλλά και λόγω της ανησυχίας για την κρίση χρέους στην Ευρώπη.

«Σήμερα, οι ευρωπαϊκές αγορές αναμένεται να ανοίξουν σε υψηλότερα επίπεδα, με τους επενδυτές να περιμένουν, μεταξύ άλλων, τα τελευταία στοιχεία για την καταναλωτική εμπιστοσύνη και τις πωλήσεις νεόδμητων κατοικιών στις ΗΠΑ. Εγχωρίως, η αγορά μπορεί να ανοίξει στα ίδια ή και σε υψηλότερα επίπεδα», σημειώνει στο πρωινό της σχόλιο η Proton.

Διατήρηση της μεταβλητότητας με περιορισμένους όγκους, ελλείψει καταλυτών που θα μπορούσαν να δώσουν πιο σαφή κατεύθυνση στην αγορά και να προσελκύσουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον, βλέπει ηEurobank EFG.

Διατήρηση της μεταβλητότητας, με κίνδυνο περαιτέρω υποχώρησης, βλέπει και η Marfin Analysis.

«Παραμένουμε επιφυλακτικοί καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις για αντιστροφή του κλίματος ακόμη και βραχυπρόθεσμα. Οποιαδήποτε απόπειρα ανοδικής αντίδρασης της αγοράς σήμερα είναι πιθανό να είναι περιορισμένη, λόγω της αβεβαιότητας της αγοράς ενόψει των εκλογών», επισημαίνει η Beta.

SHARE