Τιμές στόχοι 0,43 ευρώ και 0,27 ευρώ για Εθνική και Πειραιώς από την IBG – “Αδύναμο Α’ τρίμηνο

Αποτέλεσμα εικόνας για EUNIKH TRAPEZA PEIRAIVW

Νέες υψηλότερες τιμές στόχους για την Εθνική και την Πειραιώς θέτει η Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος – IBG, σε έκθεσή της .

Εθνική: Στο 0,43 από 0,35 ευρώ με σύσταση “buy”. Περιθώριο ανόδου άνω του 30%.

Τράπεζα Πειραιώς: Στο 0,27 από 0,21 ευρώ, με σύσταση “buy”.  Περιθώριο ανόδου 17,4%.

Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι Εθνική και Πειραιώς θα εμφανίσουν αδύναμο ξεκίνημα στο έτος, λόγω και των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση, με εκροές καταθέσεων και αντιστροφή των τάσεων στα NPLs.

Για την Εθνική, η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα εμφανίσει κέρδη μετά φόρων ύψους 10 εκατ. ευρώ στο τρίμηνο, με σημαντική κάμψη τόσο έναντι της αντίστοιχης περυσινής περιόδου όσο και έναντι του δ’ τριμήνου του 2016.

Τα συνολικά έσοδα αναμένεται να υποχωρήσουν 16% στα 523 εκατ. ευρώ ενώ τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να παραμείνουν σταθερά, στα 440 εκατ. ευρώ και οι προβλέψεις για επισφάλειες αναμένεται να ανέλθουν στα 220 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 57% σε ετήσια βάση.

Για την Πειραιώς η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι θα εμφανίσει ζημίες ύψους 4,1 εκατ. ευρώ από ζημίες 14,5 εκατ. στο Q4, με τα καθαρά έσοδα από τόκους να εμφανίζουν κάμψη 1% στα 445 εκατ. ευρώ. Τα συνολικά έσοδα αναμένονται στα 552,5 εκατ. ευρώ, οριακά υψηλότερα σε ετήσια βάση, ενώ οι προβλέψεις της τράπεζας αναμένεται να διαμορφωθούν στα 255 εκατ. ευρώ, μειωμένες κατά 2% σε ετήσια βάση.

 

SHARE