Την Ακρόπολη δεν την πουλήσαμε (ακόμη) – Όχι στον οίκο Gucci για επίδειξη μόδας

Αποτέλεσμα εικόνας για ακροποληΌχι είπε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο (ΚΑΣ)  στο αίτημα του οίκου Gucci, που ζήτησε να πραγματοποιήσει επίδειξη μόδας στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης.

«Ο ιδιαίτερος πολιτιστικός χαρακτήρας των μνημείων της Ακρόπολης δεν συνάδει με τη συγκεκριμένη εκδήλωση, καθώς πρόκειται για μοναδικά μνημεία και σύμβολα παγκόσμιας κληρονομιάς, μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της Unesco», αναφέρεται στη σχετική αιτιολόγηση των μελών του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου.
Σημειώνεται πως στη συνεδρίαση του ΚΑΣ παρέστησαν και εκπρόσωποι της εταιρείας Gucci, οι οποίοι ανέπτυξαν επί μακρόν τα επιχειρήματά τους.
«Η απόφαση είναι σωστή και σαφής και με βρίσκει απόλυτα σύμφωνη» είπε η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου μιλώντας στο κεντρικό δελτίο της ΕΡΤ.
«Ο Παρθενώνας είναι ένα σπουδαίο μνημείο, αλλά και παγκόσμιο σύμβολο της δημοκρατίας και της ελευθερίας, που εμείς οι Έλληνες έχουμε χρέος να προστατεύουμε και να διατηρούμε το κύρος του, ιδιαιτέρως όταν παραμένει αδιάκοπη η προσπάθεια μας για αποκατάσταση και επανένωση των γλυπτών», τόνισε η υπουργός.
Νωρίτερα, ο διευθυντής του Μουσείου της Ακρόπολης, κ. Δημήτρης Παντερμαλής, είχε δηλώσει:
«Ο Παρθενώνας και η Ακρόπολη δεν χρειάζονται διαφήμιση.  Δεν υπάρχει όφελος από μια τέτοια εκδήλωση.
Το θέμα είναι να μην υποτιμηθεί το σύμβολο και να γίνει απλά ένα σκηνικό, γιατί το κεντρικό θέμα δεν θα είναι η Ακρόπολη αλλά η πασαρέλα».

SHARE