Τεταμένο το κλίμα στον ΛΑΟΣ

Πυρετώδεις διεργασίες λαμβάνουν χώρα στο χώρο της Κεντροδεξιάς μετά τις εξελίξεις στο ΛΑΟΣ και την απόφαση για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Ο πρώην βουλευτής Θανάσης Πλεύρης έχει ήδη ανακοινώσει την αποχώρησή του από το κόμμα, και ετοιμάζεται να προσχωρήσει στη Νέα Δημοκρατία κάτι που θα συμβεί τις επόμενες μέρες, ενώ εκτός ΛΑΟΣ τίθενται με δική τους πρωτοβουλία, οι πρώην βουλευτές Κώστας Κιλτίδης και Κυριάκος Βελόπουλος.

Ο κ. Βελόπουλος μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ειδήσεων εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις αποδοκιμασίες που δέχθηκαν χθες έξω από τα γραφεία του κόμματος πρώην βουλευτές, και τόνισε ότι “μετά από αυτά που έγιναν δεν κάθομαι άλλο εκεί. Με τρομοκρατία δεν μπορώ να συναινέσω. Δεν μπορεί να προπηλακίζονται οι πρώην βουλευτές”.

Παράλληλα εξέφρασε την πικρία του για την στάση του προέδρου του κόμματος Γιώργου Καρατζαφέρη απέναντί του, την ώρα που βιώνει, όπως είπε, ένα προσωπικό πρόβλημα, με τον πατέρα του: ” Όλοι μου τηλεφώνησαν για να μάθουν για την κατάσταση της υγείας του πατέρα μου και να μου συμπαρασταθούν. Όλοι εκτός από τον Γιώργο Καρατζαφέρη” είπε, και επισήμανε ότι δέχθηκε τηλεφωνήματα από στελέχη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για συμπαράσταση, εκτός από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ.

Για το μέλλον του στην πολιτική είπε ότι δεν έχει μιλήσει με κανέναν, αλλά πληροφορίες από ανώτατο παράγοντα της ΝΔ στη Βόρεια Ελλάδα τον φέρουν πολύ κοντά στη ΝΔ, αλλά όχι στη Β’ Θεσσαλονίκης όπου εκλεγόταν μέχρι πρόσφατα.

Ο πρώην υφυπουργός Κώστας Κιλτίδης σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ τόνισε ότι κατά την χθεσινή σύσκεψη τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της συνεργασίας με τη ΝΔ, ζητώντας να απαντήσει συντεταγμένα το κόμμα με πολιτική πρόταση.

Τόνισε επίσης ότι θα έπρεπε να τεθεί ένας αποδεκτός εγγυητής του διαλόγου, και να αποδεχθεί η ΝΔ ότι ο ΛΑΟΣ θα έχει την ΚΟ μετά τις εκλογές για να υπάρχει ως κόμμα, και μια πολιτική και προγραμματική σύγκλιση με ένα πιο διεκδικητικό πλαίσιο.

«Στην πολιτική δεν υπάρχουν μονόδρομοι. Δεν υπάρχει μόνο αυτοτελής κάθοδος, όποιο δρόμο και ακολουθήσουμε, πρέπει να τον ακολουθήσουμε βάσει των ιδεολογικών μας αρχών και των προγραμματικών μας θέσεων» είπε.

Ο κ. Κιλτίδης επισήμανε ακόμη στο ΑΜΠΕ ότι «αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να εθελοτυφλώ. Η Αριστερά με νεοκομμουνιστική αντίληψη βρίσκεται μπροστά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Κιλτίδη το πρόβλημα δεν είναι το «Μνημόνιο ή αντιΜννημόνιο» αλλά «ποιες θα είναι οι πολιτικές δράσεις που θα λύσουν τα προβλήματα». Πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να διανοηθεί την Αριστερά όπως εκφράζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ «να περνάει την πολιτική της στην Παιδεία και τον Πολιτισμό και να επικρατεί ιδεολογικά στην κοινωνία».

«Τι άλλο περιμένουμε ότι θα κάνει όταν λέει ότι θα νομιμοποιήσει τους λαθρομετανάστες;» αναρωτήθηκε ο κ.Κιλτίδης, ο οποίος αποκάλυψε στο ΑΜΠΕ οτι έχει κάνει ήδη πολλές συζητήσεις με στελέχη της ΝΔ «για το πως θα συμπορευθούμε».

Περιμένει πρώτα να γίνει κρούση απο τη ΝΔ και μετά θα ανακοινώσει τις αποφάσεις του, ενώ έχει ήδη υποβάλλει αίτηση για επανένταξη στο ΕΣΥ ως διευθυντής.

Από την πλευρά του ο πρώην βουλευτής Επικρατείας Γ. Κοραντής, μιλώντας στο ΑΜΠΕ τάχθηκε αναφανδόν υπέρ της αυτόνομης καθόδου του ΛΑΟΣ στις επόμενες εκλογές, και είπε ότι αυτό εισηγήθηκε στην χθεσινή σύσκεψη.

“Τάχθηκα υπέρ της αυτόνομης καθόδου γιατί θεωρώ εντελώς αδόκιμη την ενδεχόμενη απορρόφηση του ΛΑΟΣ από τη ΝΔ, διότι αυτό θα σήμαινε ότι θα πρέπει να κινηθούμε σε μια πορεία εντελώς αντίθετη από αυτήν που κινηθήκαμε μέχρι τώρα» είπε και πρόσθεσε ότι ήταν «κίνηση σωφροσύνης και τιμιότητας η αυτόνομη κάθοδος. Πολύ σωστά ο κ. Καρατζαφέρης είπε ότι δεν μπορει να προδώσει όλους αυτούς που στάθηκαν δίπλα του».

Τέλος ο Θανάσης Πλεύρης με δηλώσεις του (Σκάϊ) είπε ότι ο ΛΑΟΣ θα έπρεπε να είχε ανταποκριθεί στο κάλεσμα της Νέας Δημοκρατίας και του Αντώνη Σαμαρά, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του και την προσχώρησή του στη ΝΔ, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν έχει μιλήσει με τον Αντώνη Σαμαρά.

SHARE