Τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Που έγιναν αλλαγές

Ισορροπίες κράτησε ο Αντώνης Σαμαράς καταρτίζοντας τη λίστα των ψηφοδελτίων της Ν.Δ.
Ο ίδιος επέλεξε για τον εαυτό του τη γενέτειρά του και την περιφέρεια Αττικής, αντί της Μαγνησίας.

Στο επικρατείας επικεφαλής θα είναι η Ντόρα Μπακογιάννη και θα ακολουθήσουν οι κύριοι Αθανασίου, Λαζαρίδης, Μιχελάκης χωρίς και εδώ να αλλάζει επί της ουσίας η σειρά.

Οι υποψήφιοι που προέρχονται από τη ΔΗΣΥ, αλλά και οι διορθωτικές κινήσεις Σαμαρά σε κάποια ψηφοδέλτια, έφεραν αλλαγές, ενώ “πονοκέφαλο” προκαλούσαν στη Συγγρού μέχρι την τελευταία στιγμή η Κεφαλλονιά και η Ηλεία.

Στην Ηλεία ο προερχόμενος από την ΔΗΣΥ Γ. Κοντογιάννης θα καταλάβει τελικά την τρίτη θέση πίσω από τη Δ. Αυγερινοπούλου και τον Κ. Τζαβάρα, καθώς στη Συγγρού έφτασαν τα σχετικά μηνύματα από τον Νομό ότι πιθανή Τοποθέτησή του σε υψηλότερη θέση θα δημιουργούσε αναταράξεις, κλίμα το οποίο σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελε ο Α. Σαμαράς να δημιουργηθεί ενόψει εκλογών.
Ο ίδιος ο Α. Σαμαράς πάντως στη δήλωσή του έκανε λόγο για επιλογή του ίδιου του κ. Κοντογιάννη:
“Εκτιμώ βαθιά την προσφορά του Γιώργου Κοντογιάννη. Διότι, αν και στο πνεύμα της ενότητας των δυνάμεών μας, του ζητήθηκε να ηγηθεί του προεκλογικού αγώνα, ο ίδιος προτίμησε την τρίτη θέση του ψηφοδελτίου στο Νομό Ηλείας, ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη συσπείρωση της Παράταξης στο Νομό, προκειμένου να κερδηθούν και οι τρεις βουλευτικές έδρες”.

Στη μονοεδρική της Κεφαλλονιάς που χάθηκε για τη ΝΔ στις 6 Μαϊου με προσωπική απόφαση του Αντώνη Σαμαρά επανέρχεται ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Π. Αλιβιζάτος πρώτος στη λίστα μαζί με την κυρία Λουκέρη και τον Στ. Τραυλό.

Αντίθετα με την περίπτωση της Ηλείας ο έτερος συνεργάτης της Ντόρας Μπακογιάννη, Χρ. Μαρκογιαννάκης καταλαμβάνει στα Χανιά θα είναι επικεφαλής του ψηφοδελτίου και έπονται οι Μ. Βολουδάκης, Κ. Βιρβιδάκης και Κ. Γύπαρης ενώ στο Ηράκλειο ο Λ. Αυγενάκης επίσης από τη Δημοκρατική Συμμαχία μπαίνει δεύτερος πίσω από τον Μ. Κεφαλογιάννη αλλά μπροστά από τους Μαξ. Σενετάκη και Γ. Δεικτάκη.

Στην πρώτη Αθηνών η πρωτιά της Ο. Κεφαλογιάννη την φέρνει πρώτη στη λίστα, ακολουθεί ο κ. Αβραμόπουλος και η σειρά ακολουθείται με βάση την εκλογή της 6ης Μαϊου με τον προερχόμενο από τον ΛΑΟΣ κ Πλεύρη να τοποθετείται μετά τον Α. Ψυχάρη.Δηλαδή ο νεοεισερχόμενος στα ψηφοδέλτια της Ν.Δ. κ. Πλέυρης τοποθετείται 9ος πίσω από όλους τους εκλεγέντες βουλευτές της Ν.Δ. στις έξι Μαϊου και για να πετύχει την είσοδό του στη βουλή η Ν.Δ. θα πρέπει αφενός να έρθει και πάλι πρώτο κόμμα και αφετέρου να αυξήσει και τα ποσοστά της ώστε να εκλέξει στη συγκεκριμένη περιφέρεια περισσότερους βουλευτές.

Στη Σάμο, σύμφωνα με το ΑΠΕ δεν θα υπάρξουν αλλαγές στα πρόσωπα των υποψιφίων και όπως και στις εκλογές της 6ης Μαϊου υποψήφιοι θα είναι οι κύριοι Μιχάλης Αγγελόπουλος, Μάνος Λογοθέτης και Γιάννης Χατζηκωνσταντής, ωστόσο η σειρά ακόμη δεν έχει ανακοινωθεί, αν και αναμένεται και εδώ να καθοριστεί με βάση τους σταυρούς προτίμησης των προηγούμενων εκλογών όπου πρώτος είχε αναδειχθεί ο κ Αγγελόπουλος , δεύτερος ο κ. Χατζηκωνσταντής και τρίτος ο κ. Λογοθέτης.

SHARE