“Τα μαζεύει” ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ – Δεν θέλουμε να βάλουμε κανέναν στη φυλακή

OASAΔιευκρινίσεις σχετικά με την χθεσινή του τοποθέτηση στη Βουλή και την πρόταση για μετατροπή του αδικήματος της εισιτηριοδιαφυγής από πταίσμα σε πλημμέλημα, που προκάλεσε την έντονη αντίδραση του υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, έδωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Γρηγόρης Δημητριάδης.

“Χθες συζητήθηκε για τις συγκοινωνίες Αθηνών ένα όραμα που έχουμε για να κάνουμε τον κόσμο να αγαπήσει τις συγκοινωνίες, όχι να τις ποινικοποιήσουμε, ένα σχέδιο δράσης το οποίο από πέρυσι είχαμε ετοιμάσει”, είπε μιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”.

Όπως εξήγησε η μετατροπή του αδικήματος αποτελεί πάγιο αίτημα των υπηρεσιών του Οργανισμού και είναι κάτι που ίσχυε μέχρι το 1994.

“Μέσα σε όλο αυτό το πλάνο αναδιοργάνωσης που είναι πολύ θετικό για τις συγκοινωνίες υπήρξε και μια πρόταση αυστηροποίησης του ποινικού κώδικα, που είναι προς νομοθέτηση αυτή τη στιγμή, η παραχάραξη και η πλαστογραφία των εισιτηρίων να ισοδυναμεί με την παραχάραξη και την πλαστογραφία των γραμματοσήμων, και μέσα σε αυτό το πλαίσιο επανέφερα ένα αίτημα που έχουν οι υπηρεσίες του Οργανισμού, πάγιο, να επανέλθει, όπως ήταν μέχρι το 1994, η αποφυγή εισιτηρίου να είναι πλημμέλημα αντί για πταίσμα”, ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

“Ήμουν πολύ ξεκάθαρος στη Βουλή. Είπα σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να συλλάβουμε ή να βάλουμε στη φυλακή κανέναν αλλά πρέπει ως κοινωνία επίσης να αποφασίσουμε τι θα γίνει με την εισιτηριοδιαφυγή”.

Κληθείς να σχολιάσει την αντίδραση του κ. Σπίρτζη που προανήγγειλε την αντικατάστασή του, ο κ. Δημητριάδης είπε ότι ο υπουργός δεν έχει επικοινωνήσει μαζί του, “όπως και όλο αυτό το τελευταίο διάστημα”, ενώ ανέφερε ότι έχουν υποβληθεί επανειλημμένα αιτήματα για συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου μετά την εκλογή της νέας κυβέρνησης τον Ιανουάριο, αλλά αυτό δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής.

“Το κρίσιμο θέμα είναι ότι εμείς μιλάμε με τα έργα που έχουμε κάνει. Όταν μειώσαμε τις τιμές πέρυσι, γλιτώσαμε 800 απολύσεις και αυτό το κάναμε με αυτό το σχέδιο δράσης”, τόνισε ο πρόεδρος του ΟΑΣΑ

SHARE