ΤΑ ΕΝΝΕΑ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΩΝ ΠΟΥ “ΣΚΙΖΟΝΤΑΙ” ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ

Τα παραμύθια έχουν πάντα ένα τέλος….

 

…Και το παραμύθι ότι …τα μνημόνια τελειώνουνε, θα το ακούσουμε αυτή την εβδομάδα στη Βουλή, διανθισμένο από διηγήσεις σχετικές με…  δράκους που σκοτώσαμε, με… τέρατα που εξαφανίσαμε, μέσω των …ηρωικών διαπραγματεύσεων με τους δανειστές (πρώην τοκογλύφους)…

 

…Το καλύτερο που θα είχε να κάνει η κυβέρνηση, είναι να συνθέσει όλα αυτά που σκόρπια έχει πει (“προσπαθήσαμε αλλά πέσαμε σε τοίχο, μας εκβίασαν, κάναμε ό,τι μπορούσαμε”…) και να παρουσιάσει στους πολίτες την αλήθεια:  “Κάναμε λάθος”!

 

...Σε αυτό, θα έβρισκε υποστηρικτές, καθώς, η αντιπολίτευση, καθόλου αθώα δεν είναι (και αυτή) για το χρονικό διάστημα πριν  αναλάβει αυτή η κυβέρνηση την εξουσία το 2015… Το μνημόνιο 1 δεν ήλθε εξ ουρανού, το μνημόνιο 2 δεν το έφεραν οι …άγγελοι του Υψίστου, τις υπογραφές σε διατάξεις που έφθασαν στα αγγλικά στην Ελλάδα, δεν τις έβαλαν …τα ούφο…

 

…Πάμε τώρα στους μύθους αυτής της κυβέρνησης που …έσπασαν ταμεία!   (αντιγράφουμε από  άρθρο του Ν. Φιλιππίδη)

 

Μύθος 1: Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη: Οι πλειστηριασμοί ξεπαγώνουν και γίνονται ηλεκτρονικοί. Θα γίνονται κάθε Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή για 12 περίπου ώρες την ημέρα από τα τέλη Αυγούστου. Στα τέλη της χρονιάς αίρεται και η προστασία της πρώτης κατοικίας με αντικειμενική αξία έως 140 χιλ. ευρώ.

Μύθος 2: Δεν θα περικοπούν οι χαμηλές συντάξεις: Περικόπτονται όλες αδιακρίτως, όσες έχουν προσωπική διαφορά, ανεξαρτήτως εάν πρόκειται για την κατώτατη σύνταξη του πρώην ΙΚΑ (480 ευρώ).

Μύθος 3: Η μείωση των συντάξεων θα περιοριστεί σε όσους έχουν προσωπική διαφορά: Μειώνονται και τα οικογενειακά επιδόματα του δημοσίου καθώς και τα επιδόματα συζύγου των συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα. Μάλιστα, οι περικοπές αυτές θα είναι εκτός του πλαφόν του 18%, με αποτέλεσμα η συνολική μείωση σε όσους λαμβάνουν τα συγκεκριμένα επιδόματα να ανέρχεται έως και 20% με 23%.

Μύθος 4: Όσο η οικονομία θα αναπτύσσεται θα αυξάνουν και οι συντάξεις (Κατρούγκαλος): Αντίθετα δεσμεύεται η κυβέρνηση ότι παρά το γεγονός ότι το ΑΕΠ θα αυξηθεί κατά 20% φτάνοντας τα 211 δις. το 2021, δεν θα υπάρξει καμία μεταβολή προς τα πάνω των συντάξεων.

Μύθος 5: Δεν θα υπάρξει καμία παραπάνω περικοπή των επικουρικών, εκτός της εφαρμογής της ρήτρας βιωσιμότητας: Περικόπτεται και η προσωπική διαφορά των επικουρικών με στόχο είσπραξη 230 εκ. ευρώ.

Μύθος 6: Δεν θα υπάρξει επιβάρυνση από την αλλαγή του τρόπου υπολογισμού των εισφορών: Επιπλέον έσοδα 129 εκ. ευρώ από το 2019.

Μύθος 7: Τα καταστήματα τις Κυριακές θα είναι κλειστά: Τα καταστήματα για 6 μήνες το χρόνο θα είναι ανοιχτά στις περιοχές όπου υπάρχει η μεγαλύτερη απασχόληση εμπορουπαλλήλων.

Μύθος 8: Μειώνεται σταδιακά ο ΕΝΦΙΑ: Από τα 3,2 δισ. που βεβαιώνονται κάθε χρόνο, ενδέχεται να μειωθεί το 2020 κατά 180 εκ. ευρώ (!) εφόσον βρεθεί δημοσιονομικός χώρος, ποσό που αναλογεί σε μείωση 70 ευρώ σε όσους πληρώνουν ΕΝΦΙΑ έως 700 ευρώ.

Μύθος 9: Επανέρχονται οι συλλογικές διαπραγματεύσεις: Συλλογικές διαπραγματεύσεις υπήρχαν καθόλη τη διάρκεια των μνημονίων. Απλά με νόμο του 2011 οι επιχειρησιακές επικρατούσαν των κλαδικών. Ο νόμος αυτός που έχει λήξει από το 2014 και μπορούσε η κυβέρνηση να εφαρμόσει αυτό που επιθυμούσε, θα νομοθετηθεί εκ νέου έως τις 20 Αυγούστου του 2018.

 

bankwars

SHARE