Τα ΕΛΠΕ επενδύουν 20 εκατ.ευρώ για τα πρατήρια της BP – Καύσιμα νέας τεχνολογίας Αctive για επιπλέον χιλιόμετρα

 

Ανανεώθηκε για 5+5 χρόνια η συμφωνία ΕΛΠΕ - BP plc.

Επενδύσεις ύψους 20.000.000 ευρώ στην επόμενη διετία περιλαμβάνει το πλάνο των ΕΛΠΕ για την αναβάθμιση και επέκταση των πρατηρίων της BP, που από χθες διαθέτουν καύσιμα νέας τεχνολογίας Αctive, εξασφαλίζοντας καλύτερη απόδοση κινητήρα και περισσότερα χιλιόμετρα με τα ίδια λίτρα.

Τα καύσιμα Active όπως τονίστηκε από τους ειδικούς της BP σε εκδήλωση στον Πολυχώρο “Προορισμός Παπαστράτος”, στην οδό Γραβιάς 25, στον Πειραιά, μπορούν να προσθέσουν ανά γέμισμα έως 61 χιλιόμετρα επιπλέον σε κινητήρες diesel και έως 46 χιλιόμετρα στη βενζίνη 100 οκτανίων, ενώ τα αποτελέσματα ξεκινούν και είναι ορατά ήδη από το πρώτο γέμισμα. Επιπλέον, με συνεχή χρήση, τα καύσιμα τεχνολογίας ACTIVE βοηθούν στη μείωση των πιθανοτήτων για συντήρηση του αυτοκινήτου εκτός προγράμματος. Παράλληλα, έχουν πιο θετικό περιβαλλοντικό αντίκτυπο και θα συμβάλουν στην επίτευξη των στόχων εξοικονόμησης ενέργειας.

Είναι διαθέσιμα στα πρατήρια της BP και έχουν ήδη λανσαριστεί με επιτυχία στο εξωτερικό, (Ισπανία,  Ηνωμένο Βασίλειο,  Ελβετία,  Αυστρία, Πολωνία, Ολλανδία, Πορτογαλία,  Λουξεμβούργο,  Γερμανία, Ηνωμένες Πολιτείες,  Νότιος Αφρική,  Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία), ενώ, όπως τόνισαν οι ειδικοί της BP, είναι αποτέλεσμα 5ετούς έρευνας και 50 χιλιάδων ωρών δοκιμών. 

Η στρατηγική των ΕΛΠΕ για το δίκτυο πρατηρίων της BP περιλαμβάνει στοχευμένη γεωγραφική επέκταση με προτεραιότητα τις τουριστικές περιοχές της χώρας και την αναβάθμιση των υφιστάμενων σε προϊόντα και παροχή υπηρεσιών, καθώς και νέα εταιρική ταυτότητα.

Στις προοπτικές ανάπτυξης του δικτύου που φέρει το σήμα της BP αναφέρθηκε  ο γενικός διευθυντής εμπορίας των ΕΛΠΕ Ρομπέρτο Καραχάνας. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι τα ΕΛΠΕ υπέγραψαν στο Λονδίνο την ανανέωση της συμφωνίας αποκλειστικής χρήσης σήματος BP στην Ελλάδα με την πολυεθνική για 5 συν πέντε χρόνια.

Οπως ανακοίνωσε ο κ. Καραχάνας, η «Ελληνικά Καύσιμα» θα απορροφήσει πλήρως το κόστος των νέων καυσίμων και θα τα διαθέσει στην αγορά στην ίδια τιμή με τα παλαιά. Ο ίδιος επισήμανε την υπεραξία του σήματος της BP για τον όμιλο των ΕΛΠΕ, υπογραμμίζοντας την αδιάλειπτη παρουσία της στην Ελλάδα από το 1951. «Πάνω από 27,5 εκατ., περίπου, που διακινούνται μέσω της Ελλάδας τον χρόνο, εμπιστεύονται το σήμα της BP», τόνισε χαρακτηριστικά.

Παρόντες στην εκδήλωση,  ο πρόεδρος των ΕΛΠΕ Ευστάθιος Τσοτσορός  και ο διευθύνων σύμβουλος Γρηγόρης Στεργιούλης.

 

ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΓΝΙΤΙΚΕΣ ΜΟΝΑΔΕΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Αποτέλεσμα εικόνας για στεργιουλης

Ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου ΕΛΠΕ Γρηγόρης Στεργιούλης ρωτήθηκε για το αν η εταιρία θα συμμετάσχει στη διαδικασία πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ.

Ο κ. Στεργιούλης, σημείωσε πως «η εταιρία αναμένει να δει το πλαίσιο αυτού του διαγωνισμού, δηλαδή ποιες μονάδες θα πουληθούν, τι διάρκεια ζωής έχουν, ποιες επενδύσεις και σε τι ύψος χρειάζονται».

«Επιπλέον», συνέχισε, «αυτά θα πρέπει να συνδυαστούν και με τις εξελίξεις που επιφέρουν οι δημοπρασίες ΝΟΜΕ, αλλά και η νέα αγορά – στόχος (target model) της Ε.Ε.»

SHARE