ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΓΙΑ ΚΑΣΙΔΙΑΡΗ

Διεθνή κατακραυγή έχει προκαλέσει η επίθεση του εκπροσώπου της Χρυσής Αυγής

Ηλία Κασιδιάρη εναντίον της Λιάνας Κανέλλη και της υποψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ Ρένας Δούρου.

Ο κ. Κασιδιάρης κατά τη διάρκεια συζήτησης στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη λογόφερε έντονα με τις συνομιλίτριές του και βγήκε κυριολεκτικά εκτός ελέγχου, χειροδικώντας μπροστά στις κάμερες.

Η Αssosiated Press αναφέρεται στην επίθεση συμπληρώνοντας ότι η Ρένα Δούρου αναφέρθηκε στην δικαστική υπόθεση που εκρεμμεί ήδη εις βάρος του βουλευτή της Χρυσής Αυγής. Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται ότι έχει ήδη εκδοθεί ένταλμα σύλληψής του Ηλία Κασιδιάρη.

Το abcnews αναφέρεται στο ένταλμα σύλληψης που έχει εκδοθεί εναντίον του Κασιδιάρη, ενώ συμπληρώνει ότι ο βουλευτής χαστούκισε τρεις φορές τη Λιάνα Κανέλλη, αφού πρώτα πέταξε ένα ποτήρι νερό στο πρόσωπο της Ρένας Δούρου.

Ενώ το γεγονός απασχόλησε και την HuffPost, κάνοντας σαφή νύξη για τις νεοναζιστικές πεποιθήσεις του κόμματος που εκπροσωπεί ο θερμόαιμος βουλευτής.

«Νεοναζί υποψήφιος κτυπά δύο γυναίκες υποψήφιες της αριστεράς» αναφέρει και η γαλλική εφημερίδα “Le Monde”, η οποία κάνει ιδιαίτερη μνεία στο ποσοστό που έλαβε το «φασιστικό, νεοναζί κόμμα της Χρυσής Αυγής στις εκλογές της 6ης Μαΐου στην Ελλάδα».

Η γερμανική εφημερίδα “Die Welt” αναφέρεται σε «νεοναζί ξυλοδαρμό σε ζωντανή μετάδοση» που επίσης κάνει λόγο για το εκλογικό ποσοστό που έλαβε η Χρυσή Αυγή στις εκλογές.

Το πρακτορείο κάνει αναφορά στην αφορμή που δόθηκε για να αρχίσει ο «ζωντανός» καυγάς και επισημαίνει ότι το κόμμα της Χρυσής Αυγής συνεχίζει να αρνείται κατηγορηματικά την ταμπέλα του κόμματος Νεοναζί, παρόλο που κατηγορείται πως βρίσκεται πίσω από βίαιες επιθέσεις εναντίον μεταναστών.

BBC: «Βουλευτής του ακροδεξιού κόμματος Χρυσή Αυγή καταζητείται για επίθεση»

Το βρετανικό δίκτυο BBC κάνει λόγο για το ένταλμα σύλληψης εναντίον του εκπροσώπου Τύπου της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, ο οποίος νωρίτερα το πρωί της Πέμπτης επιτέθηκε, ενώ ήταν καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ANT1, στην Ρένα Δούρου, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και την Λιάνα Κανέλλη, μέλος του ΚΚΕ και υποψήφια βουλευτή του κόμματος.

Πηγή: http://www.paraskhnio.gr

SHARE