Σώζονται ΒΗΜΑ-ΝΕΑ – Ειδική διαχείριση εν λειτουργία αποφάσισε το πρωτοδικείο της Αθήνας

dol-tithetai-se-kathestws-eidikis-diaxeirisis-en-leitourgia

Σε ειδική διαχείριση εν λειτουργία θέτει τον ΔΟΛ το πρωτοδικείο της Αθήνας που ανάβει ουσιαστικά το «πράσινο φως» για τη λειτουργία του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη  και την έκδοση των εντύπων «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ».

Ως ειδικός διαχειριστής της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη» (ΔΟΛ) ορίζεται η εταιρεία ορκωτών ελεγκτών και συμβούλων επιχειρήσεων Grant Thorton και η δικηγορική εταιρεία Ανδρέας Αγγελίδης.

Η απόφαση αυτή, σύμφωνα με εκτιμήσεις νομικών διασφαλίζει τη λειτουργία  του ΔΟΛ και την έκδοση των  εντύπων “ΤΑ ΝΕΑ” και  “ΤΟ ΒΗΜΑ”, αλλά, λογικά, θα αλλάξει η διοίκηση και εκτιμάται ότι θα αποχωρήσει από αυτήν ο Σταύρος Ψυχάρης.

Η απόφαση 

Η πρωτοδίκης Νεκταρία Ξελυσσακτή, η οποία έκανε δεκτή την αίτηση των πιστωτριών τραπεζών για υπαγωγή του ΔΟΛ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης φέρεται να αναφέρει πως η  διατήρηση σε λειτουργία της επιχείρησης του ΔΟΛ, μετά την υπαγωγή της στη διαδικασία της ειδικής διαχείρισης, δεν αποτελεί διακριτική ευχέρεια, αλλά  υποχρέωση του ειδικού διαχειριστή.

Οσον αφορά τη χρηματοδότηση των εξόδων υπαγωγής του ΔΟΛ στη διαδικασία της διαχείρισης εν λειτουργία, φέρεται να λέει, πως αποτελεί έργο του διαχειριστή, μετά το διορισμό του, ενώ σε περίπτωση που υπάρχει  αδυναμία ανεύρεσης  των αναγκαίων κεφαλαίων  για τη διατήρηση της Επιχείρησης  σε  λειτουργία και για την κάλυψη  των λοιπών εξόδων, συντρέχει  περίπτωση ανάκλησης της απόφασης που διατάσσει την υπαγωγή της σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης εν λειτουργία.

 

SHARE