Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου για ΑΤΕ

Τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο ενημέρωσε χθες ο διοικητής της ATE Bank Θεόδωρος Πανταλάκης, σχετικά με την οικονομική κατάσταση της τράπεζας και την πρόοδο που έχει γίνει με βάση το τριετές πρόγραμμα εξυγίανσης, εν όψει της απόφασης για την ανακεφαλαιοποίησή της. Επίσης, η ATE Βank ανακοίνωσε χθες ότι ολοκλήρωσε την εξαγορά των μετοχών της ΕΛΒΙΖ που κατέχει η Τράπεζα από την ΕΥΡΩΦΑΡΜ.

Στο μεταξύ, αντίθετο σε πιθανή εξαίρεση της ΑΤΕ και του Τ.Τ. από την ανακεφαλαιοποίηση, δήλωσε χθες το προεδρείο της ΟΤΟΕ. Με επιστολή της προς τα κόμματα της Βουλής, η ΟΤΟΕ ζήτησε τη συμμετοχή όλων των εμπορικών τραπεζών στο πρόγραμμα ανακεφαλαιοποίησης και επέμεινε στην ανάγκη θεσμικού πλαισίου για την αποφυγή καταχρηστικών πρακτικών σε βάρος των δανειοληπτών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος του Συλλόγου Υπαλλήλων της ΑΤΕ, κ. Κ. Αμούτζιας, ενώ το καλοκαίρι του 2011, πριν από την ένταξη της ΑΤΕ στο πρώτο PSI, ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας ήταν στο 11,7% κι αντί, σύμφωνα με το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης, να εισπραχθούν 2,5 δισ. ευρώ από ρευστοποίηση κρατικών ομολόγων, η τράπεζα ζημιώθηκε 4,3 δισ. ευρώ, λόγω της αναγκαστικής συμμετοχής της στο PSI. Πρόσθεσαν ότι η Black Rock ζήτησε προβλέψεις, σε βάθος τριετίας περί το 1,9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το βασικό σενάριο και 2,4 δισ. ευρώ με βάση το ακραίο δυσμενές σενάριο. Αλλά η ΑΤΕ έχει ήδη καταγράψει προβλέψεις 2,3 δισ. ευρώ.

SHARE