Σόιμπλε – Ντάισελμπλουμ αποφασίζουν για εμάς, χωρίς εμάς – Αισιόδοξος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚ με… αστερίσκο

Αποτέλεσμα εικόνας για σοιμπλε νταισελμπλουμ

Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΣΟΙΜΠΛΕ – ΝΤΑΙΣΕΛΜΠΛΟΥΜ

Τετ-α-τετ με τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ θα έχει το βράδυ  ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση του Eurogroup στη Μάλτα και ενώ πολλά από τα θέματα που αφορούν στην αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος είναι στον αέρα.
Την αισιοδοξία του ότι μπορεί σύντομα να υπάρξει συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος εξέφρασε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, όπως μεταδίδει το Reuters
Οι δύο άνδρες θα συζητήσουν σχετικά με την πρόοδο στις διαπραγματεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης με τους δανειστές και τις δυνατότητες να υπάρξει έστω και προσχέδιο τεχνικής συμφωνίας.
Χθες, η εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών της Γερμανίας δεν θέλησε να δώσει πληροφορίες για τα θέματα που θα συζητηθούν, διευκρίνιζοντας απλά ότι “πρόκειται για μια κανονική, εμπιστευτική συνομιλία όπως πολλές άλλες στο πλαίσιο του Eurogroup – δεν είναι κάτι το ιδιαίτερο.”
 “Θα πρέπει να περιμένουμε το τι θα προκύψει” από τις συζητήσεις των θεσμών με την Αθήνα. Πάντως, τόνισε η κ. φον Τίζενχαουζεν, “έχουμε ανάγκη από ταχεία πρόοδο στη βάση των συμφωνιών. Καθυστερήσεις δεν είναι ποτέ καλές για την οικονομική ανάκαμψη”.

 

 

SHARE