Σχόλιο αγοράς 30.05.2012

Έντονα αρνητικά κινήθηκε ο Γενικός Δείκτης ύστερα από ένα διήμερο διάλλειμα. Ο δείκτης κατέγραψε απώλειες της τάξεως -3,19% στις 511,29 μονάδες. Ο τζίρος ανήλθε 36.005.478€ ελαφρώς χαμηλότερος σε σχέση με την χθεσινή συνεδρίαση, όπως συνέβη και στην συναλλακτική δραστηριότητα η οποία ανήλθε στις 29.282.555 που άλλαξαν χέρια. Στην αγορά τον πακέτων ο τζίρος ήταν σχεδόν μηδενικός αφού μόλις έφτασε τα 129.900€.

Όπως ήταν αναμενόμενο ο τραπεζικός δείκτης ήταν το βάρος για την συνεδρίαση. Ο δείκτης κατέγραψε απώλειες -5,55% με τιμή κλεισίματος τις 192,64 μονάδες. Ήταν αρκετοί οι τραπεζικοί τίτλοι που οι απώλιες ήταν άνω του 7%.

Στο βαθύ κόκκινο κινήθηκε ο τίτλος της Εθνικής Τράπεζας που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση με απώλειες της τάξεως του -7,94% και τιμή κλεισίματος 1,16€.

Έντονα πτωτική ήταν και η πορεία του τίλτλου του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου που έκλεισε στα 0,2750€ καταγράφοντας απώλειες -9,24%.

Στο βαθύ κόκκινο βρίσκονται οι αγορές ανά τον κόσμο με την ανησυχία πλέον για την Ισπανία να αυξάνεται με γρήγορους ρυθμούς. Τα προβλήματα πλέον για το σύνολο του τραπεζικού συστήματος για την Ευρώπη. Οφείλουμε να αναφέρομαι ότι πλέον τα χρονικά περιθώρια είναι οριακά. Οι τοποθετήσεις προ οποιαδήποτε κατεύθυνση (short or long) εμπεριέχουν μεγάλο ρίσκο. Εφιστούμε την προσοχή, ιδίως στις θέσεις οι όποιες βρίσκονται υπό το καθεστώς margin.

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.
SHARE