Σχόλιο αγοράς 28.05.2012

Έντονα ανοδικά κινήθηκε στο σύνολό της η ελληνική αγορά με το γενικό δείκτη να επανακτά τις 500 μονάδες και να κλείνει πιο συγκεκριμένα 518,49 με κέρδη 6,87%. Ο τζίρος ανήλθε 28.737.904€, ελαφρώς χαμηλότερος σε σχέση με την Παρασκευή όπως και η συναλλακτική δραστηριότητα η οποία ανήλθε 28.532.310 τεμάχια. Στην αγορά των πακέτων δεν υπήρχε κάτι άξιο λόγου, αφού ο τζίρος διαμορφώθηκε στα μόλις 97.960€.

Ο τραπεζικός δείκτης κινήθηκε έντονα ανοδικά με κέρδη +6,34%, επανακτώντας τις 200 μονάδες και με κλείσιμο 204,39.

Πρώτη σε κέρδη από τους τραπεζικούς τίτλους ήταν η EFG Eurobank με ποσοστό +9,56% και τιμή κλεισίματος τα 0,5500€.

Όπως αναμέναμε, υπήρχε μια τεχνική αντίδραση ύστερα από τις συστηματικές και μαζικές πωλήσεις των προηγούμενων ημερών. Η σημερινή αντίδραση δεν χαρακτηρίστηκε από υπερβολικές εξάρσεις, παρόλο τα μεγάλα ποσοστιαία κέρδη. Αναμένουμε την έναρξη της αυριανής συνεδρίασης καθώς τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια «γύρισαν» σε αρνητικό έδαφος. Παρά την θετική σημερινή συνεδρίαση, παραμένουμε επιφυλακτικοί για την περεταίρω διατήρηση του θετικού κλίματος, έστω και στο επίπεδο τεχνικής αντίδρασης.

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.
SHARE