Σχόλιο αγοράς 24.05.2012

Στο βαθύ κόκκινο και σήμερα η αγορά, χωρίς καμία ένδειξη αντανακλαστικών. Προς το τέλος της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης βρέθηκε κάτω από τις 500 μονάδες και τελικά να κλείνει στις 502,52 μονάδες με απώλειες τις τάξεως -4,53%. Ο τζίρος ανήλθε 36.702.725€ και 30.351.365 ο όγκος συναλλαγών, ο οποίος ήταν αρκετά ενισχυμένος σε σχέση με χθες. Στην αγορά των πακέτων ο τζίρος διαμορφώθηκε στα 925.892€.

Οι τράπεζες κινήθηκαν έντονα καθοδικά με τον δείκτη να κλείνει κάτω από τις 200 μονάδες και πιο συγκεκριμένα στις 194,10 μονάδες με απώλειες -5,56%.

Τις μεγαλύτερες απώλειες από τους τραπεζικούς τίτλους κατάγραψε η Τράπεζα Κύπρου που ολοκλήρωσε την συνεδρίαση απώλειες -8,14% και τιμή κλεισίματος 0,2820€.

Στις απώλειες ακολούθησε η μετοχή της EFG Eurobank με απώλειες -6,83% και τιμή κλεισίματος 0,5050€.

Από την χθεσινή άτυπη σύνοδο δεν «βγήκε» κάτι χειροπιαστό και αυτό επέφερε περισσότερη αβεβαιότητα στην αγορά με συνέπια να κινηθεί σε χαμηλότερα επίπεδα. Πολλοί τίτλοι καταγράψαν καινούργια ιστορικά χαμηλά.

 

Το σχόλιο της αγοράς πρόκειται για ένα σχολιασμό της συνεδρίασης και κάποιες απόψεις της εταιρείας. Σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν σύσταση ή οποιαδήποτε προτροπή για αγορά, πώλησης, διακράτησης ή οποιαδήποτε επενδυτική στρατηγική για μετοχές, παράγωγα ή γενικότερα χρηματοπιστωτικών προϊόντων.

DSP Capital

Πηγή: DSP CAPITAL

email: [email protected]
Twitter : @dspcapital
FB: www.facebook.com/dspcapital

Η  DSP CAPITAL δραστηριοποιείται στην σύσταση πελατείας σε εγχώριες και ξένες χρηματιστηριακές εταιρείες και χρηματοοικονομικούς ομίλους γενικότερα με σκοπό την καλύτερη εξυπηρέτηση και την ελαχιστοποίηση του κόστους.

Ακόμα η εταιρεία δραστηριοποιείται και στην ναυτιλιακή αγορά σε επίπεδο chartering, s&p, operations, advising, financial services. Επίσης παρέχεται η δυνατότητα για την δραστηριοποίηση στα FFAs ( freight forward agreements), είτε σε επίπεδο διασφάλισης κινδύνου (hedging), είτε σε επίπεδο trading.

Πρόσβαση σε προϊόντα:

  • Financial :  Αγορές μετοχών (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές παραγώγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορές Προϊόντων (Commodities),  Αγορές Ομολόγων (Ελλάδα και εξωτερικό), Αγορά Συναλλάγματος, CFDs (contractsfor deference), Structure Product κλπ.
  • Shipping : Chartering, S&P, Operation, Advising, Financial services, FFAs.
SHARE