Σφοδρή επίθεση ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνικά ΜΜΕ

Παραβιάστηκε η δημοσιογραφική δεοντολογία, θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής και άλλα πολλά ακούστηκαν στην ενημέρωση των “διαπλεκόμενων” ΜΜΕ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δυο τα συμπεράσματα του ΣΥΡΙΖΑ από την επίσκεψη του Αλέξη Τσίπρα στο Παρίσι και το Βερολίνο.

– Πρώτον, όλοι αποδέχονται ότι η κατάρρευση της Ελλάδας σημαίνει διάλυση της ευρωζώνης.
– Δεύτερον, ότι υπήρξε σκόπιμη παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας όσον αφορά την κάλυψη της επίσκεψης από ΜΜΕ στην Ελλάδα.

Αυτά και άλλα πολλά, ειπώθηκαν από τον συντονιστή της επικοινωνιακής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Β. Μουλόπουλο. Ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι «θα σπάσει το κύκλωμα της διαπλοκής γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ».

Σχετικά με την επίσκεψη και τις επαφές σε Παρίσι και Βερολίνο, το συμπέρασμα του ΣΥΡΙΖΑ, όπως το ανέπτυξε ο κ. Μουλόπουλος, είναι ότι τα αποτελέσματα είναι θετικά και το κλίμα που υπάρχει είναι ότι όλοι θέλουν να εξευρεθεί μια λύση, που θα γίνει αποδεκτή και από την Ελλάδα. Από την πλευρά τους, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί συνομιλητές του κ. Τσίπρα είχαν τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να εφαρμόσει τις συμφωνίες και στη συνέχεια να γίνει συζήτηση για αλλαγές, θέση με την οποία διαφωνεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τη δημοσιογραφική κάλυψη του ταξιδιού, ο Μουλόπουλος έκανε λόγο για παραβίαση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας, σημείωσε ότι στον γαλλικό τύπο δεν υπήρξε κανένα δημοσίευμα για δήθεν ενόχληση του προέδρου Ολάντ από την δήλωση του κ.Τσίπρα,όταν τον αποκάλεσε «Ολανδρέου» και αυτή η δήθεν ενόχλησηεμφανίστηκε μόνο στα ελληνικά ΜΜΕ, για να προσθέσει ότι «το δήθεν ατόπημα, κανείς δεν το θεώρησε ατόπημα στη Γαλλία».

Υπογραμμίζοντας, το μεγάλο ενδιαφέρον των ξένων ΜΜΕ για το ταξίδι του κ.Τσίπρα, ο κ.Μουλόπουλος ανέφερε ότι την επίσκεψη στο Παρίσι την κάλυψαν 200 δημοσιογράφοι και την επίσκεψη στο Βερολίνο 300.

O κ. Μουλόπουλος ανέπτυξε την τακτική του ΣΥΡΙΖΑ κατά της διαπλοκής δίνοντας μάλιστα και τον ορισμό της. Πιστεύουμε, είπε ο κ. Μουλόπουλος, «ότι το κύκλωμα της διαπλοκής είναι το εξής: είναι χρήμα για παραγωγή ενημέρωσης, ενημέρωση για παραγωγή πολιτικής και πολιτική για παραγωγή χρήματος».

Επειδή, πρόσθεσε, αυτό το κύκλωμα κυριάρχησε και αλλοίωσε την πολιτική και τη δημοκρατία στη χώρα, δημιούργησε ένα άρρωστο πολιτικό σύστημα που σάπισε, όπως έχει πει και ο κ. Βενιζέλος.

«Νομίζω», υπογράμμισε ο κ. Μουλόπουλος, «ότι αυτό το κύκλωμα φοβάται μία ενδεχόμενη κυβέρνηση στην οποία θα πρωταγωνιστήσει ο ΣΥΡΙΖΑ» και τόνισε ότι «εμείς λέμε ότι αυτό το κύκλωμα θα το σπάσουμε γιατί θέλουμε υγιή ενημέρωση και υγιή ΜΜΕ».

Επιπροσθέτως, απέδωσε σε προπαγάνδα κατά του ΣΥΡΙΖΑ, φήμες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κλείσει ΜΜΕ και όπως είπε χαρακτηριστικά «ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει ανεξάρτητους δημοσιογράφους με αξιοπρεπείς μισθούς, σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς».

Παράλληλα, ο κ.Μουλόπουλος αναφέρθηκε στο θέμα των αδειών των ΜΜΕ λέγοντας ότι η περίφημη ψηφιακή τηλεόραση, που θα έπρεπε ήδη να έχει προχωρήσει δεν έγινε, υπενθυμίζοντας ότι μέχρι τώρα λειτουργούν με προσωρινές άδειες, κάτι που και με απόφαση του ΣτΕ είναι παράνομο, όπως παράνομη είναι και η λειτουργία του ΕΣΡ.

Ακόμη και το ΔΝΤ, είπε ο κ. Μουλόπουλος, έχει πει και έχει παροτρύνει για την έκδοση κανονικών αδειών, γιατί τα έσοδα από την χορήγηση των αδειών θα ανέλθουν στα 500 εκατομμύρια ευρώ.

SHARE