ΣΥΡΙΖΑ: Υποταγμένος στους δανειστές ο πρωθυπουργός – Σκληρή απάντηση της ΝΔ

Για «αδυναμία» του πρωθυπουργού να διεκδικήσει κάτι διαφορετικό σε ευρωπαϊκό επίπεδο, κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του εν όψει των συναντήσεων του Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του Eurogroup, τη Γερμανίδα καγκελάριο και το Γάλλο πρόεδρο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί το πρωθυπουργό ότι παραμένει «δογματικά προσηλωμένος στη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική που απορρέει από το μνημόνιο». «Η συνέχιση της ίδιας μνημονιακής πολιτικής που έχει σε πρώτο πλάνο την περικοπή μισθών, συντάξεων, κοινωνικών δαπανών καθώς και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου αποδεικνύει ότι είναι πλήρως υποταγμένος στους δανειστές», αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Προειδοποιεί τέλος ότι όσο δεν λαμβάνονται μέτρα «που θα ανατρέπουν τον πυρήνα της νεοφιλελεύθερης λογικής, στη βάση της οποίας διαμορφώθηκε η Ευρωζώνη», η κρίση «θα βαθαίνει με βαριές συνέπειες όχι μόνο για τον ελληνικό λαό, αλλά για το σύνολο των ευρωπαϊκών λαών».

Απάντηση της ΝΔ

Επιθυμία του Παναγιώτη Λαφαζάνη είναι η χρεωκοπία της χώρας σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Νέα Δημοκρατία.
Αναλυτικά η ανακοίνωση :

” Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, με σημερινές του δηλώσεις, εύχεται τη χρεωκοπία της χώρας.
Λίγες εβδομάδες πριν, ζητούσε απροκάλυπτα την έξοδο μας από το ευρώ και την Ευρώπη.
Ούτε ο ελληνικός λαός, ούτε η κυβέρνηση θα του κάνουν τη χάρη.
Τέτοιες, όμως, δηλώσεις αποτελούν ντροπή.

SHARE