ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ: Αποκύημα νοσηρής φαντασίας τα περί ανώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ – Δηλώσεις Γ. Κατρούγκαλου

katrougalosΑποκύημα νοσηρής φαντασίας και προβοκάτσια χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα περί ανώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ ο πρώην υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε σχετική συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Μάλιστα, διερωτήθηκε χαρακτηριστικά «ποιος τρελός θα εισηγείτο ανώτατη σύνταξη στα 600 ευρώ».

Αναφερόμενος στο δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», που μιλούσε για πρόταση από τον ίδιο για θέσπιση ανώτατης σύνταξης στα 600 ευρώ, εξέφρασε την απορία του για το γεγονός ότι το δημοσίευμα προήλθε από μια εφημερίδα της Αριστεράς και έκανε λόγο πως είναι αποκύημα νοσηρής φαντασίας και το συνέδεσε με την προεκλογική περίοδο.

Τόνισε, ωστόσο, ότι θεωρεί το γεγονός ατυχές, δεν το ταυτίζει με την εφημερίδα και δεν επιθυμεί να υπάρξει μέσα από αυτό ένας εμφύλιος της Αριστεράς.
Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στην Επιτροπή που έχει συσταθεί ώστε να βρεθεί εναλλακτική πρόταση για το ασφαλιστικό -όπως προβλέπεται από τη νέα συμφωνία-, που θα δίνει τη δυνατότητα να μην γίνει νέα μείωση στις συντάξεις που προκύπτει από τα δύο προηγούμενα μνημόνια του 2010 και του 2012.

Επανέλαβε τη θέση του για ανάγκη ενός εθνικού σχεδίου μεταρρύθμισης στο ασφαλιστικό και τόνισε προς αυτή την κατεύθυνση κινείται η δημιουργία αυτής της επιτροπής.

SHARE