Συνεχίζεται το “πλάκωμα” ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για …το Άγιο Φως – Δ.Καμμένος κατά Φ.Βάκη

Αποτέλεσμα εικόνας για ΑΓΙΟ ΦΩς

Η αποστροφή της Φωτείνης Βάκη ότι κατά τον Αδαμάντιο Κοραή το Άγιο Φως αποτελεί «ψευδοθαύμα» προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛ. Δημήτρη Καμμένου.

Ειδικότερα η κ. Βάκη υπερασπιζόμενη τον Μάκη Μπαλαούρα που αποκάλεσε το Άγιο Φως  παγανιστικό κατάλοιπο ανέφερε:

«Όσοι λοιδορούν τον Μπαλαούρα διότι απεκάλεσε παγανιστικό το έθιμο του Αγίου Φωτός, ας ανατρέξουν στον Κοραή, ο οποίος στα Ατακτα, το αποκαλεί “ψευδοθαύμα” που πιστεύουν “ολίγοι ίσως τινές δια μωρίαν και άλλοι δι’ αισχροκέρδειαν”» αναφέρει η κα Βάκη σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Ημερησία».

Η ίδια είχε καταθέσει και ερώτηση στη Βουλή τον Μάιο του 2015 από κοινού με τον κ. Μπαλαούρα. «Η ερώτηση εντάσσεται στον γενικότερο προβληματισμό ως προς το θέμα των σχέσεων της Εκκλησίας με το Κράτος. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση εκφράζονται επιφυλάξεις ως προς τη σκοπιμότητα, ενώ ερωτώνται οι συναρμόδιοι υπουργοί και ως προς τις οικονομικές διαστάσεις της συμμετοχής του κράτους σε αυτή τη διαδικασία» τονίζει.

Αιχμηρή ήταν η απάντηση του Δημήτρη Καμμένο:

«”Ψευδοθαύμα” είναι η εκλογή όσων πιστεύουν ότι η Ελληνική Κοινωνία είναι άθεη, ουδετερόθρησκη και αριστερή. Τα ποσοστά τους αντιστοιχούν σε αυτά των “λοιπών επισήμων Θρησκειών στην Επικράτεια”. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα παραστούν στις Ορθόδοξες λατρευτικές εκδηλώσεις της Εκκλησίας μας την Μεγάλη Εβδομάδα καθαρά για ψηφοθηρικούς λόγους…».

SHARE