Συνέλαβαν υπ.βουλευτή της Χρυσής Αυγής

Τελικά ήταν μέλη της Χρυσής Αυγής τα οκτώ άτομα, μεταξύ των οποίων και o υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Πέλλα Γιάννης Σαχινίδης, που συνελήφθησαν στη Βέροια, για τον ξυλοδαρμό ενός θαμώνα καφενείου και φθορές στον εξοπλισμό του καταστήματος.

 

Συγκεκριμένα, σήμερα το μεσημέρι στη Βέροια ομάδα αναρχικών συνεπλάκη με μέλη της Χρυσής Αυγής η οποία διένειμε έντυπο προεκλογικό υλικό.
Στη θέα των αστυνομικών δυνάμεων που επενέβησαν άμεσαν οι δύο ομάδες τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστες κατευθύνσεις.

Στη συνέχεια, στις 5.30 το απόγευμα, ομάδα 15-20 μελών της Χρυσής Αυγής, μετέβησαν σε καφενείο της πόλης και επιτέθηκαν σε 5-6 θαμώνες, ενώ έσπασαν εξοπλισμό του καταστήματος. Από την επίθεση τραυματίστηκε ένας 53χρονος θαμώνας, ο οποίος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Από τις αστυνομικές έρευνες προσήχθησαν οκτώ άτομα που συμμετείχαν στην επίθεση, μεταξύ των οποίων και ο υποψήφιος βουλευτής του γειτονικού νομού Πέλλας, Γιάννης Σαχινίδης.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένες φθορές ξένης ιδιοκτησίας, εξύβριση και απειλή. Την προανάκριση διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βέροιας.

SHARE