Συνέδριο στη Φρανκφούρτη με θέμα την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές

Στη Φρανκφούρτη, στις 18 Μαΐου 2017, το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με το “The Economist” και την υποστήριξη του ομίλου του Χρηματιστηρίου Αθηνών, θα πραγματοποιήσουν συνέδριο για θεσμικούς επενδυτές (οι οποίοι θα έχουν B2B συναντήσεις με ελληνικές εταιρείες) και εκπροσώπους από τον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο της Ελλάδας και της Γερμανίας, με την προσδοκία να απαντηθεί το ερώτημα που αφορά την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση: «οι πρόσφατες εξελίξεις και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού στέλνουν ένα μήνυμα για αλλαγή. Οι αγορές διεθνώς παρακολουθούν στενά αφ’ ενός τις πολιτικές κατευθύνσεις της νέας αμερικανικής κυβέρνησης και αφ’ ετέρου τις κρίσιμες εξελίξεις στην Ευρώπη, που αντιμετωπίζει μια σειρά από προκλήσεις, μεταξύ άλλων το Brexit και τις επιπτώσεις του, την άνοδο του λαϊκισμού και τα θέματα ασφάλειας, στο φόντο των επικείμενων εκλογικών διαδικασιών απ’ άκρη σ’ άκρη της ηπείρου. Μέσα σε αυτό το κλίμα αναμφίβολα, το 2017 θα είναι ένα κρίσιμο έτος για την Ελλάδα, καθώς η χώρα προσπαθεί να σταθεροποιήσει την οικονομία της, να διατηρήσει τη δυναμική των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων και να επιστρέψει στην οδό της ανταγωνιστικότητας και της ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ολοκληρώσει τη δεύτερη αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος, ενώ έχει διακηρύξει ότι η προτεραιότητα για την Ελλάδα είναι να επιστρέψει στις αγορές. Πότε θα καταστεί εφικτή αυτή η επιστροφή; Ποιες είναι οι προοπτικές για την Ελλάδα τους ερχόμενους μήνες; Υπάρχει ενδιαφέρον από διεθνείς επενδυτές;»

SHARE