Συνάντηση με τραπεζίτες και Χ. Ράιχενμπαχ για τη ρευστότητα

Τη ρευστότητα στην ελληνική οικονομία, που είναι το βασικό «στοίχημα» των ελληνικών τραπεζών μετά την αποκατάσταση της κεφαλαιακής τους βάσης, συζητούν σήμερα σε συνάντηση, υπό την υπουργό Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου, πέντε τραπεζίτες και ο επικεφαλής της ομάδας δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα, Χορστ Ράιχενμπαχ.

Στην εν λόγω σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι διευθύνοντες σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας Απ. Ταμβακάκης, της Eurobank Ν. Νανόπουλος, της Alpha Bank Δ. Ματζούνης, της Τράπεζας Πειραιώς Στ. Λεκκάκος και της Εμπορικής Τράπεζας Α. Στρουμπ. Στην ίδια σύσκεψη θα συμμετέχει και ο πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Β. Ράπανος. Σύμφωνα με πληροφορίες, τη συνάντηση είχαν ζητήσει οι τραπεζίτες προκειμένου να επιχειρήσουν να λύσουν το «παζλ» για το πώς μπορεί να χρηματοδοτηθεί η πραγματική οικονομία.

Οι τραπεζίτες θα επισημάνουν ότι απαιτούνται νέα χρηματοπιστωτικά εργαλεία, τα οποία θα αξιοποιούν τους διαθέσιμους κοινοτικούς πόρους ώστε να παρέχονται εγγυήσεις και να υπάρχει δυνατότητα σε χρηματοδοτικούς οργανισμούς, ειδικότερα στην ΕΤΕπ, να δώσουν ρευστότητα στις ελληνικές εμπορικές τράπεζες, για να μπορέσουν να χρηματοδοτήσουν τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και παράλληλα με ένα χρηματοδοτικό εργαλείο, το οποίο θα λειτουργεί σε συνδυασμό με τις εγγυήσεις, να ενισχυθεί η χρηματοδότηση για τη στήριξη των άλλων αναπτυξιακών και επενδυτικών έργων, όπως είναι οι αυτοκινητόδρομοι και ο τομέας της ενέργειας.

SHARE