Συνάντηση Βενιζέλου με πρόεδρο του Ισραήλ

Με τον Πρόεδρο του Ισραήλ κ. Σιμόν Πέρες, που επισκέπτεται επισήμως την Ελλάδα, συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αντικείμενο της συζήτησης ήταν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, η διμερής συνεργασία σε όλα τα επίπεδα και η ανάγκη να αντιμετωπιστεί η διεθνής οικονομική κρίση μέσα από νέους θεσμούς οικονομικής και πολιτικής διακυβέρνησης.

Κατά την συνάντηση του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, τον κ. Βενιζέλο συνόδευε ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης.

Μετά το πέρας της συνάντησης του με τον Πρόεδρο του Ισραήλ, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Μια συζήτηση με τον κ. Πέρες είναι πάντα πολύ ενδιαφέρουσα λόγω της μεγάλης ιστορικής και πολιτικής του εμπειρίας.

Συζητήσαμε τα διμερή θέματα, την κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή και κυρίως την παγκόσμια κατάσταση, γιατί ο κ. Πέρες αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά ότι η ανακύκλωση της διεθνούς οικονομικής κρίσης μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσα από μεγάλες θεσμικές και πολιτικές αλλαγές. Μέσα από ένα νέο σύστημα παγκόσμιας διακυβέρνησης, οικονομικής και πολιτικής. Είναι σημαντικό να ακούει κανείς τις σκέψεις ενός ανθρώπου που έχει περάσει πολλά στη ζωή του, που έχει δει πάρα πολλά, σε διαφορετικές στιγμές, γιατί εισπράττει πολύ καλύτερα από εμάς τα μηνύματα της σημερινής εποχής.

SHARE