Συλλαλητήριο το απόγευμα στην Αθήνα κατά των μνημονιακών μέτρων της κυβέρνησης

Αποτέλεσμα εικόνας για βουλη συλλαλητηριο

Νέο « όχι στα μέτρα» θα πουν το απόγευμα στις 18.30, σε συλλαλητήριο στο Σύνταγμα, τα συνδικάτα, την ώρα που θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Στις 19.00 στην Ομόνοια θα συγκεντρωθούν τα μέλη του ΠΑΜΕ.

Εργαζόμενοι στον ΟΑΣΑ, οι ναυτικοί, οι δικηγόροι και οι συμβολαιογράφοι συνεχίζουν και τις απεργιακές κινητοποιήσεις τους αντιδρώντας στο νομοσχέδιο.

– τα λεωφορεία του ΟΑΣΑ θα ακινητοποιηθούν από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.00 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

– τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια έως και την Παρασκευή μετά τη  νέα 48ωρη πανελλαδική απεργία για όλες τις κατηγορίες πλοίων που κήρυξε η ΠΝΟ κλιμακώνοντας την αντίδρασή της στα νέα μνημονιακά μέτρα. Η ομοσπονδία θα αποφασίσει σήμερα αν θα συνεχίσει τις κινητοποιήσεις της

– Οι δικηγόροι απέχουν και σήμερα από τα καθήκοντά τους ενώ οι συμβολαιογράφοι έχουν αποφασίσει αποχή έως και την Παρασκευή.

«Παρών» στο συλλαλητήριο του συντάγματος θα δώσουν και οι επιστημονικοί φορείς με το σύνθημα «Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω». Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, τόνισε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: «θέλουμε να σας κλείσουμε». Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε «θα σας εξαφανίσωμεν».

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί όλους τους πολίτες της Αττικής να δώσουν το «παρών» στο Σύνταγμα τονίζοντας «οφείλουμε όλοι και όλες να ανταποκριθούμε στην έκκληση του Μίκη Θεοδωράκη καθώς και δεκάδων ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης που μας καλούν «όπως ορίζει το ακροτελεύτιο άρθρο του Συντάγματος σε μια οργανωμένη αντίσταση στην επιβολή των μέτρων, για να κερδίσουμε την πατρίδα μας και την αξιοπρέπεια μας, για να σταματήσουμε τη λιτότητα, τη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση. Για μια Ελλάδα χωρίς μνημόνια, χωρίς λιτότητα, χωρίς κατοχή, χωρίς προστάτες.»

 

Η ΧΘΕΣΙΝΗ ΑΠΕΡΓΙΑ

http://www.bankwars.gr/%ce%b1%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%ba%ce%b1%cf%84%ce%b1-%cf%84%cf%89%ce%bd-%ce%bd%ce%b5%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%bd%ce%b7%ce%bc%ce%bf%ce%bd%ce%b9%ce%b1%ce%ba%cf%89%ce%bd-%ce%bc%ce%b5%cf%84/

SHARE