Στ.Θεοδωράκης: Τρεις ληστείες στην Ελλάδα: Εξοπλιστικά, Υγεία, Μεγάλα έργα

Αποτέλεσμα εικόνας για τρωνε με χρυσα κουταλια

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Στ.Θεοδωράκης,  μιλώντας στον Alpha, ανέφερε ότι στην Ελλάδα «έγιναν τρεις μεγάλες ληστείες: στα εξοπλιστικά, στην υγεία και στα μεγάλα έργα».

«Επειδή το πολιτικό σύστημα έχει πρόβλημα, πρέπει να καθαρίσουμε όλη τη βρώμα του παρόντος και του παρελθόντος. Θα ασχοληθούμε και με τα σκάνδαλα του σήμερα και με του χθες. Ο,τι στοιχείο έχουμε θα το δίνουμε στη δημοσιότητα. Δεν έχουμε καμιά πρόθεση να καλύψουμε κανέναν», δήλωσε ακόμη, ενώ εξέφρασε ανησυχία για το κατά πόσον υπάρχει πραγματική διάθεση να διαλευκανθούν τέτοιου είδους υποθέσεις από τη Βουλή.

«Φοβάμαι ότι το παρελθόν της Βουλής δείχνει ότι δεν υπάρχει διάθεση να βρεθούν απαντήσεις. Σας θυμίζω πως και ο κ. Τσοχατζόπουλος από τη Βουλή είχε αθωωθεί. Οι δικαστές έκαναν το επόμενο βήμα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Για την υπόθεση Παπαντωνίου, υπογράμμισε πως «η έρευνα συνεχίζει δικαστικά» και ότι «ο ρόλος μου δεν είναι να βγάζω συμπεράσματα. Δεν είμαι ανακριτής. Χαθήκανε κάποια λεφτά. Μιλάμε για κάποιες εκατοντάδες εκατομμύρια. Αυτοί που είχαν την πολιτική ευθύνη, έχουν κι άλλες ευθύνες. Το τι ακριβώς συμβαίνει θα αποδειχθεί από την δικαστική έρευνα».

Ο κ. Θεοδωράκης επανέλαβε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, καθώς η Βουλή ουσιαστικά καταλήγει να «προστατεύει» αντίστοιχες περιπτώσεις. «Είτε λόγω της ερμηνείας του νόμου, είτε λόγω της γραφειοκρατίας, ουσιαστικά καλύπτονται όλοι αυτοί που παίρνουν τέτοιες αποφάσεις», τόνισε.

SHARE