ΣΤΟ ΠΑΡΙΣΙ ΓΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ

Στο Παρίσι θα μεταβεί τη Δευτέρα, 21 Μαίου, ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος του κόμματος της Ευρωπαικής Αριστεράς, Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συναντηθεί με τον Ζαν-Λικ Μελανσόν, υποψηφίο της γαλλικής ριζοσπαστικής αριστεράς στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές με το «Μέτωπο της Αριστεράς» και τον Πιερ Λοράν, γ.γ. του γαλλικού Κομμουνιστικού Κόμματος και προέδρου του Κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (PGE).

«Στοχεύουμε, από κοινού, να παρουσιάσουμε τις προτάσεις μας για έναν αναπροσανατολισμό, κοινωνικό, οικολογικό και δημοκρατικό της Ευρώπης και να απευθύνουμε ένα κάλεσμα για τη συσπείρωση όλων των δυνάμεων που, αυτή την κρίσιμη στιγμή, διατίθενται να δράσουν προς αυτή την κατεύθυνση, στην Ευρώπη», τόνισε σε δηλώσεις του ο κ. Λοράν.

«Εκατομμύρια Ευρωπαίοι πολίτες περιμένουν μια σοβαρή αναδιαπραγμάτευση του σύμφωνου Σαρκοζί-Μέρκελ» υπογράμμισε και εκτίμησε πως μετά τη συνάντηση Μέρκελ – Ολάντ και λίγες μέρες πριν από την άτυπη Συνόδου Κορυφής της ΕΕ, στις 23 Μαΐου, «οι επόμενες μέρες θα είναι αποφασιστικές για το μέλλον της Ευρώπης».

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς σημείωσε πως για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των πολιτών, χρειάζεται «η εγκατάλειψη των πολιτικών λιτότητας που αποδυναμώνουν την ανάπτυξη και την κοινωνική δικαιοσύνη και ένας νέος ρόλος για την ΕΚΤ, στην υπηρεσία μιας αλληλέγγυας ανάπτυξης και της χειραφέτησης από τις χρηματοπιστωτικές αγορές».

SHARE