Στη φυλακή ο χρυσαυγίτης που χτύπησε φοιτητή

Φωτογραφία: EUROKINISSI

Στη φυλακή οδηγήθηκε ο 42χρονος μετακλητός υπάλληλος της Βουλής ο οποίος κατηγορείται για τη συμμετοχή του στον ξυλοδαρμό του 24χρονου φοιτητή στους Αμπελόκηπους.

Την απόφαση ανακριτή και εισαγγελέα βάρυνε το γεγονός της αναγνώρισης του νεαρού φοιτητή στο πρόσωπο του κατηγορουμένου ως τον δράστη που τον ξυλοκόπησε.

«Αναγνώρισε την ουλή στο πρόσωπό μου 5 ημέρες μετά. Αντε γαμηθείτε απόγονοι του Μπελογιάννη», είπε μπροστά σε τηλεοπτικές κάμερες ο 42χρονος.

Ο νεαρός αναγνώρισε πέραν πάσης αμφιβολίας τον 42χρονο, γεγονός που έγινε μάλιστα και ενώπιον του κατηγορουμένου. Για την υπεράσπιση του κατηγορουμένου, στην αναγνώριση συνέτεινε το γεγονός των αλλεπάλληλων φωτογραφιών του κατηγορουμένου στα ΜΜΕ και μάλιστα χωρίς την απόκρυψη των προσωπικών του στοιχείων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι νωρίτερα η ανακρίτρια είχε μετατρέψει την κατηγορία που βάρυνε τον 42χρονο από επικίνδυνη σε σκοπούμενη σωματική βλάβη, δηλαδή σε κακούργημα, με τον κατηγορούμενο να αντιμετωπίζει και το κακούργημα της ληστείας.

Στην απολογία του ο 42χρονος είχε υποστηρίξει ότι δεν συμμετείχε στην αιματηρή επίθεση και πως τον στοχοποίησε ένας μάρτυρας ο οποίος έχει χρόνια αντιδικία μαζί του.

SHARE