Μοσκοβισί: Πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών – Επί τάπητος τα κόκκινα δάνεια

tsipras moscovici

 

Πρέπει να ολοκληρωθεί η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Συζητήσαμε τα πάντα με τον πρωθυπουργό, και τα κόκκινα δάνεια, δήλωσε ο Επίτροπος Οικονομικών της Κομισιόν, Πιερ Μοσκοβισί, μετά τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. 

Όπως τόνισε ο Γάλλος αξιωματούχος, προέχει η πρώτη αξιολόγηση και μετά το θέμα του χρέους. “Γνωρίζουμε την ατζέντα, πρέπει να υιοθετηθούν τα προαπαιτούμενα, μετά να δοθούν οι δόσεις”, υπογράμμισε ο κ. Μοσκοβισί.

Υποδεχόμενος τον κ. Μοσκοβισί, ο Αλέξης Τσίπρας εξέφρασε τα συλληπητήρια του για το θάνατο της μητέρας του Επιτρόπου της ΕΕ.

«Χαίρομαι που σας συναντώ σε καλύτερες συνθήκες από την τελευταία φορά που σας είδα στις Βρυξέλλες», είπε ο έλληνας πρωθυπουργός αναφερόμενος στο βράδυ που «έκλεισε» η συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και εταίρων.

Αναφερόμενος στη συνάντηση, ο κ. Μοσκοβισί ανήρτησε στo twitter το εξής σχόλιο: «Με τον Α. Τσίπρα: η θετική δυναμική πρέπει να διατηρηθεί. Η Κομισιόν στηρίζει τη μεταρρυθμιστική διαδικασία στην Ελλάδα».

Ο Ευρωπαίος επίτροπος θα συναντηθεί αργότερα με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη.

Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια διαίτερα κρίσιμη περίοδο για την εφαρμογή δύσκολων μεταρρυθμίσεων και θεωρείται προπομπός της επίσκεψης Γιούνκερ που έχει προσδιοριστεί για τον Νοέμβριο.

Επί τάπητος θα βρεθούν τα εκκρεμή ζητήματα που αφορούν τον κλιμακωτό ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση, μέτρο το οποίο έχει απορρίψει ο Μοσκοβισί, τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, ζητήματα τα οποία έχουν μπλοκάρει την αξιολόγηση και καθυστερούν την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ

Ο Ευρωπαίος επίτροπος επέμεινε, σε συνέντευξη που παραχώρησε την προηγούμενη εβδομάδα στο Γαλλικό Πρακτορείο, στις Βρυξέλλες, ότι υπάρχουν «σκληρές αποφάσεις» οι οποίες πρέπει να ληφθούν «ως το τέλος της χρονιάς» από την κυβέρνηση της Ελλάδας και αποτελούν αναγκαία προϋπόθεση προκειμένου να συνεχίσει να λαμβάνει κεφάλαια από τους διεθνείς πιστωτές της. «Υπάρχουν προκλήσεις, υπάρχουν σκληρές αποφάσεις που πρέπει να ληφθούν ως το τέλος της χρονιάς», τόνισε ο Πιερ Μοσκοβισί.

SHARE