Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας έδωσαν τα χέρια για το Mega

mega ekdotesΈδωσαν τα χέρια Σταύρος Ψυχάρης και Φώτης Μπόμπολας για το Mega. Πληροφορίες αναφέρουν πως επήλθε συμφωνία μεταξύ των δύο ανδρών για την αγορά των μετοχών που έχει σε εταιρεία holding ο Φώτης Μπόμπολας από τον ΔΟΛ. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στην αρχική «μικρή» συμφωνία ανάληψης από την πλευρά του Σταύρου Ψυχάρη του μεριδίου του Πήγασου στη σχεδιαζόμενη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου του Mega κατά 15 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία των δύο πλευρών, θυμίζουμε, προβλέπει πως ο Σταύρος Ψυχάρης θα καταβάλει 10 εκατ. ευρώ, 5 εκατ. ευρώ η πλευρά του ομίλου Βαρδινογιάννη, ενώ δεν θα συμμετάσχει η οικογένεια Μπόμπολα.

Το μεγάλο σχέδιο του Σταύρου Ψυχάρη και του ΔΟΛ είναι η απόκτηση του Πήγασου και της πλειοψηφίας των μετοχών στο Mega. Οι επαφές με τους επιχειρηματίες για τη δημιουργία ενός fund που θα κάνει την εξαγορά συνεχίζονται, με θετική, όπως λέγεται, ανταπόκριση. Οι εκλογές και το αποτέλεσμα θα παίξουν τον ρόλο τους, ενώ εκτιμάται πως αν υπάρξει συμφωνία, αυτή θα έρθει στο τέλος του χρόνου, καθώς για να προχωρήσει το εγχείρημα πρέπει να συμφωνήσουν και οι τέσσερις τράπεζες που έχουν δανείσει ΔΟΛ, Πήγασο και Mega.

Πάντως, τα οικονομικά αποτελέσματα της Τηλέτυπος παραμένουν αρνητικά και επιβαρυμένα από τα capital controls. To Mega στο πρώτο εξάμηνο του 2015 εμφάνισε ζημίες 13,7 εκατ. ευρώ έναντι 6,6 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο του 2014. Ο κύκλος εργασιών υποχώρησε στα 33,5 εκατ. ευρώ τους πρώτους έξι μήνες από 42,9 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο εξάμηνο του 2014. Και τα ίδια κεφάλαια υποχώρησαν σημαντικά στα 11,2 εκατ. ευρώ στις 30 Ιουνίου 2015 έναντι 33 εκατ. ευρώ στο τέλος της αντίστοιχης περιόδου του 2014. Η χρέωση για τη χρήση των συχνοτήτων για το διάστημα 2011-2014 ανήλθε σε 7,4 εκατ. ευρώ, με την εταιρεία να έχει σχηματίσει πρόβλεψη για 6,9 εκατ. ευρώ. H εταιρεία έχει προβεί στη ρύθμιση της οφειλής των 6,9 εκατ. ευρώ βάσει του ν. 4321/2015, για συνολικό αριθμό εκατό μηνιαίων δόσεων και άρχισε να… πληρώνει. Στις 30 Ιουνίου κατέβαλε 968.770,86 ευρώ, δημιουργώντας ρήγμα στο μέτωπο της ΕΙΤΗΣΕΕ.

Πηγή: typologies.gr

SHARE